Policija na sajmu u “Gospodarskom centru”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Protekloga četvrtka i petka u Gospodarskom centru u Osijeku održan je “Eco City Waste Fest” kojega su glavni organizatori Grad Osijek i osječka tvrtka “Unikom”. Na ovome događanju sudjelovala je i Policijska uprava osječko-baranjska te su tako posjetiteljima prezentirani razni preventivni programi i projekti prevencije kriminaliteta koje policija provodi.
 
Najposjećeniji je bio prometni poligon za najmlađe posjetitelje koji su imali priliku iskušati se u vožnji e-dječjih automobila te ponoviti i naučiti najbitnija pravila za sigurno i pravilno ponašanje u prometu. Policijski službenici koji se bave kriminalističkom tehnikom uveli su zainteresirane školarce u tajni svijet skrivenih tragova, a to je ujedno bila i jedna od najinteresantnijih radionica.
 
Posebno je prezentiran policijski nacionalni preventivni projekt “Zdrav za 5″ koji se u jednom svome dijelu dotiče teme o očuvanju i zaštiti prirode te ukazuje na kažnjivost onih ponašanja kojima se ugrožava okoliš i zdravlje ljudi (kaznena djela protiv okoliša). Osim toga, promovirana je trenutno aktualna kampanja postani policajac/policajka.”
 
Policiju je na sajmu posjetio i poznati “lovac” Dean Kotiga, poznati kvizoman iz kviza “Potjera” koji je kod policajaca potražio i uspješno dobio odgovore na pitanja iz područja kriminalistike. Sretno u nekim od narednih “Potjera”!  – poručili su iz PU osječko-baranjske.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)