Podizanjem gradskoga stijega na Trgu Ante Starčevića počelo obilježavanje 237. Dana grada Osijeka

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić podigao je stijeg uz zvuke pjesme „Moj Osijek“ koju je izveo Osječki puhački orkestar. Stijeg su donijeli pripadnici Hrvatskog sokola Osijek, a u svečanome programu sudjelovali su i učenici te nastavnici Osnovne škole Osijek – prenosi Grad Osijek.

– Građanima smo za Dan grada, 2. prosinca, osigurali, kao i prijašnjih godina, besplatan javni prijevoz, besplatan ulazak u Zoološki vrt, u Hrvatsko narodno kazalište i na gradske bazene. Organizirane su i besplatne radionice u Pučkom otvorenom učilištu, jedna svjetska praizvedba u Dječjem kazalištu, izložba u državnom Arhivu, te Galeriji Waldinger. Pozivam sve naše sugrađane da na sutrašnji Dan grada posjete neku od izložbi ili kulturnih institucija. Danas u Tvrđi otvaramo i naš čarobni Advent, koji je dvije godine zaredom bio proglašen i najljepšim adventom. Pozivam sve naše sugrađane da nam se danas pridruže u Tvrđi na otvaranju Adventa. Uz poziv, čestitao bih svim Osječankama i Osječanima Dan grada – rekao je gradonačelnik Radić.

U sklopu programa obilježavanja Dana grada, članovi Hrvatskog obrtničkog pjevačkog i glazbenog društva Zrinski ujutro su, u nazočnosti predsjednika Gradskoga vijeća Tihomira Florijančića, izveli budnicu pod krošnjama ginka na Trgu Svetoga Trojstva.

Obilježavanje se nastavilo u crkvi Svetoga Križa gdje su predsjednik Gradskoga vijeća Florijančić i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin položili cvijeće na oltar Gospe Osječke.

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković u sklopu programa obilježavanja otvorila je izložbu ”Pečuh i Osijek – gradovi prijatelji 50 godina’ u Državnom arhivu Osijek.

Prvoga dana proslave na programu su i svjetska praizvedba dječje predstave ”Mendolena i Matija” u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, kao i 30. Lampionada učenika osječkih osnovnih škola u Kulturnom centru Osijek.

Kruna današnjega programa bit će otvorenje Adventa u Tvrđi u 20 sati.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)