Počela gradnja Uređaja za proizvodnju pitke vode u Belišću

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Do sredine 2024. godine u Belišću treba biti izgrađen Uređaj za proizvodnju pitke vode iz rijeke Drave – Belišće. Investicija je vrijedna 2,7 milijuna eura, a provodi se u sklopu EU Projekta vodoopskrbe i odvodnje Valpovo-Belišće. Povodom početka radova, danas (28. lipnja 2023. godine) na lokaciji pored mosta za Baranju, odnosno na mjestu buduće glavne zgrade simbolično je položen kamen temeljac. Uz predstavnike izvođača radova, nadzora, investitora, nositelja i partnera projekta, svečanosti su nazočili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, gradonačelnik Grada Belišća Dinko Burić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, čelnici susjednih općina i gradova te drugi uzvanici – prenosi Osječko-baranjska županija.

– Puno je infrastrukturnih zahvata koji se provode u sklopu aglomeracije Valpovo-Belišće na čemu čestitam gradonačelnicima tih gradova, kao i načelnicima susjednih općina. Važno je istaknuti da se na području Osječko-baranjske županije trenutno provode vodno-komunalni projekti vrijedni više od 300 milijuna eura koji će omogućiti bolju kvalitetu života svim našim stanovnicima. Na tome se zahvaljujem i resornom ministarstvu, kao i Hrvatskim vodama, a upravo je međusobna suradnja ključ i za buduće projekte. Osječko-baranjska županija uvijek će biti podrška kvalitetnim i vrijednim projektima u skladu sa svojim mogućnostima – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Gradonačelnik Grada Belišća Dinko Burić zahvalio je svima koji su sudjelovali i pomogli provedbu ovog za Belišće i ovaj dio Županije izuzetno važnog projekta; Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskim vodama, Osječko-baranjskoj županiji, nositelju i partnerima u projektu te drugim sudionicima.

– Ovi projekti dokaz su da jedino suradnja jedinica lokalne samouprave, županije i države može osigurati napredak i razvoj svih dijelova naše Slavonije i Baranje. Ovdje, u Belišću svjedočimo vrlo primjernoj suradnji s Osječko-baranjskom županijom, sa željom da se ona nastavi i u budućnosti. Inače, ovo je vrlo vrijedan i izazovan projekt neizmjerne važnosti za sadašnjost i budućnost našeg grada i svih stanovnika – rekao je Burić.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić istaknuo je kako je izgradnja uređaja u Belišću zapravo „kruna“ cijelog Projekta vodoopskrbe i odvodnje Valpovo-Belišće, koji bi u cijelosti trebao biti završen do sredine iduće godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)