Plenković: Razriješio sam Banožića. Žao nam je gospodina Šarića, supruge i njihovih kćeri 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je jutros u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba, 40-godišnji otac dvoje djece, koji je vozio kombi.
U tragičnom sudaru kod Vinkovaca Banožić je zaradio teške ozljede i nakon primarne obrade u vinkovačkoj bolnici prebačen je u KBC Osijek – prenosi 24sata

U vezi s događajem obraćenje je najavio hrvatski premijer Andrej Plenković.

– Nažalost smrtno je stradao gospodin Goran Šarić, želim ovaj put u svoje ime i u ime cijele Vlade izraziti sućut cijeloj obitelji. – rekao je premijer Plenković.

– Čuli ste okolnosti nesreće i izražavamo žaljenje i zabrinutost za stanje ministra koji je hospitaliziran s teškim tjelesnim ozljedama – dodao je.

Banožića je razriješio dužnosti ministra obrane te je na njegovo mjesto imenovan državni tajnik Zdravko Jakop kako bi Ministarstvo obrane moglo normalno funkcionirati.

– U ovim okolnostima koje su izvanredne razriješio sam ministra Banožića dužnosti ministra obrane i ovlasti Jakopa da obavlja sve poslove kao državni tajnik – izjavio je.

– Osobe koje su štićene osobe druge kategorije imaju pravilo da mogu sami voziti. Vozio je svoje osobno vozilo. Išao je u privatnu situaciju. Za štićene osobe je bolje da voze profesionalci – rekao je.

– Ovo je bila situacija kad je on za vikend sam vozio i došlo je do teške prometne nesreće – rekao je.

– Iznaći ćemo način da pomognemo obitelji gospodina Šarića – dodao je premijer.

Podsjećamo, nakon primarne obrade i zbrinjavanja u vinkovačkoj bolnici utvrđeno je da Banožić ima teže tjelesne ozljede, koje  nisu bile opasne po život. Zbog potrebe za neurokirurškim nadzorom i opservacijom prebačen je u KBC Osijek.

– Imao je teže tjelesne ozljede, tipa nagnječenje mozga, ali cijelo vrijeme je bio pri svijesti, u kontaktu, kazao je dr. sc. Krunoslav Šporčić, ravnatelj vinkovačke bolnice i dodao da je u Osijek prebačen kako bi se prevenirale komplikacije.

Državno odvjetništvo kazalo je kako je Banožić na mjestu nesreće započeo pretjecanje teretnog vozila koje se kretalo ispred njega u istom smjeru, prethodno ne provjerivši da to može učiniti na siguran način, imajući u vidu uvjete na cesti, u tom trenutku došlo je do udara u kombi vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera…

Prijatelji u šoku 

– Od kad sam doznao da je poginuo pod velikim sam šokom, kao i članovi obitelji s kojima sam se čuo. Svi smo jako potreseni. Znam ga već dugo godina i vrlo često smo se družili jer su nas povezivali zajednički prijatelji, a kako je on uvijek volio velika druženja i ekipu, često smo se nalazili na kućnim druženjima, kazao nam je kolega 40-godišnjeg vozača kombija koji je poginuo.

MORH: Vozač kombija smrtno stradao

O svemu se ranije oglasio MORH: 

– U jutarnjim satima u subotu 11. studenoga 2023. godine na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić s osobnim vozilom te vozač kombija. Vozač kombi vozila u prometnoj nesreći je smrtno stradao. Liječnička pomoć ministru obrane zbog zadobivenih ozljeda pružila se u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, objavio je MORH.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)