Osobni rekord za Miu Wild na juniorskom EP

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Jeruzalemu se održava atletsko Europsko juniorsko prvenstvo na kojem je i grad Osijek imao jednu svoju predstavnicu. Riječ je o vrlo perspektivnoj i iznimno uspješnoj sprinterici Miji Wild koja je ispunila normu za ovo natjecanje iako je i nadalje mlađa juniorka pa je bila najmlađa među konkurenticama na 100 metara prepone – prenosi Sport Osijek.

Uporna je 17-godišnja Nuštarka, članica AK Slavonija Žito, imala određenih zdravstvenih poteškoća uoči starta već u kvalifikacijama. No, ni povišena tjelesna temperatura nije je omela u istrčavanju osobnog rekorda u juniorskom uzrastu gdje su i prepone nešto više nego li je naviknuta na svojim natjecanjima. Imala je rezultat 13,54 i uspjela je „uloviti“ polufinale u kojem su se našle djevojke s najboljim vremenima u Europi. Zauzela je na kraju 14. mjesto (13,62) i bolje od toga u datom trenutku jednostavno nije mogla.

Bila je Mia prijavljena i za utrku na 200 metara, međutim, kako bi joj to bio treći nastup u svega nekoliko sati, morala je odustati i spremati se za štafetu 4×100 metara u sastavu hrvatske reprezentacije. Planirana je kao treća izmjena, no između prve i druge je došlo do tehničke pogreške budući da Klara Košćak nije uspjela predati palicu Luciji Grd koja je nešto ranije krenula, pa je došlo do diskvalifikacije. Nema dvojbe da je Wild i ovaj puta ispunila očekivanja, a posebno uzimajući u obzir činjenicu da je bila najmlađa među svim djevojkama koje su joj predstavljale konkurenciju na ovom Prvenstvu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)