Osječki Vlč. Darko Endrich proslavio Mladu misu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Mladomisnik Vrhbosanske nadbiskupije Darko Endrich proslavio je u nedjelju, 9. srpnja 2023., svoju Mladu misu u Osijeku u rodnoj župi Uzvišenja sv. Križa. Nakon roditeljskog blagoslova, majke Svjetlane i oca Dejana, ispred župne crkve mladomisničko je slavlje otvoreno svečanom procesijom. Uz mladomisnika Darka, za oltarom su bili domaći župnik vlč. Ivan Jurić, te bivši retfalački župnik vlč. Ivica Martić, mladomisnikov duhovni pratitelj koji je i propovijedao – prenosi Radosna Vijest.
U misnomu su zajedništvu bili i mons. Slađan Ćosić, generalni vikar vrhbosanski u ime vrhbosanskog nadbiskupa metropolita Tome Vukšića; vlč. Predrag Stojčević, žepački župnik; preč. Darko Tomašević, dekan sarajevskog Katoličkog bogoslovnog fakulteta; vlč. Josip Knežević, profesor na KBF-u u Sarajevu; vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu; kapucin fra Anto Pervan, župnik župe u Topuskom; fra Zoltan Dukai, ispovjednik u Franjevačkom samostanu sv. Križa u Osijeku te mladomisnik iz Tolise fra Kristijan Orkić koji je s vlč. Endrichom svim okupljenim vjernicima udijelio mladomisnički blagoslov.
“Dragi Darko, zapamti dobro: Ideš služiti narodu, a ne da on tebi služi. Ideš davati, a ne skupljati. Ideš slušati, a ne zapovijedati. Ideš moliti, a ne blebetati. Ideš voljeti, a ne tražiti da budeš voljen. Ideš među ljude da vide Krista, a ne da vide tebe. I na koncu, da poslije tebe ne pričaju o tebi već o onome koji te šalje. Dan ne završava na nama, već na Bogu. Bilo da žanjemo uspjeh ili neuspjeh, valja zavrišti zahvalom. A zahvala je ništa drugo nego čin vjere, povjerenja u Boga“ – poručio je uz ostalo mladomisniku Darku propovjednik vlč. Ivica Martić
Mladomisnik Darko na kraju mise zahvalo je svima – gostima iz Vrhbosanske nadbiskupije i Franjevačke provincije Bosne Srebrene, bogoslovima, domaćem i gostujućem zboru iz Potočana-Odžaka, obitelji, rodbini i prijateljima, posebno vlč. Ivici Martiću koji ga je pratio na svećeničkom putu i župniku Juriću za pripravu slavlja, a najviše Bogu i župljanima za molitvenu pratnju preporučivši se u svakodnevne molitve za ustrajnost služenja u duhu misli sluge Božjega Josipa Stadlera ‘Svemu se od Boga nadaj, a sam se nikakva truda ne boj’ i mladomisničkog gesla ‘Što god učiniste, jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste (Mt 25, 40)’.
Osječanin Darko Endrich jedan je od petorice ovogodišnjih đakona zaređenih u Sarajevu u katedrali Srca Isusova na svetkovinu apostolskih prvaka Sv. Petra i Pavla. Za mladomisničko slavlje Osječani su se pripravili trodnevnicom, misom i euharistijskim klanjanjem, uz pjevanu pratnju župnih zborova.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)