Osječki gradonačelnik Radić primio Hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u petak, 23. veljače, na osječkoj Opus Areni odigrat će prvu utakmicu play-offa za plasman u A Ligu nacija protiv Norveške. Tim povodom reprezentaciju je u srijedu primio gradonačelnik Osijeka Ivan Radić te im zaželio uspješan rezultat i ugodan boravak u gradu na Dravi – prenosi Grad Osijek.

– Grad Osijek ponosan je domaćin Hrvatske ženske nogometne reprezentacije. Naš najtrofejniji kolektiv u gradu, Ženski nogometni klub Osijek koji u 35 godina ima 24 osvojena naslova prvaka Hrvatske te 19 osvojenih kupova Hrvatske, na što smo izuzetno ponosni, od ove sezone, u dogovoru Grada Osijeka i Ženskog nogometnog kluba, igra svoje utakmice na Gradskom vrtu. Mislim da je to veliki skok u odnosu na proteklih 30 i više godina, kada je naš ŽNK Osijek lutao po terenima po gradu, od Elektre, Olimpije, Metalca, Mačkamame, tako da možemo biti izuzetno zadovoljni i ponosni. Veseli i činjenica da mlađa kategorija ŽNK-a ima sve više članica, odnosno nogometašica – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako je za rekonstrukciju Perivoja Gradski vrt i svih popratnih sadržaja kroz ITU mehanizam planirano pet milijuna eura te da bi radovi uskoro trebali započeti.

– Grad Osijek u 2024. godini izdvaja rekordna sredstva za sport, a govorimo o iznosu od šest milijuna eura što je 300 tisuća eura više nego protekle godine. A ukoliko kao mjerodavnu uzmemo godinu 2021. kada sam postao gradonačelnik, ove godine izdvajamo 580 tisuća eura više. Također, financiramo prijevoz svim mlađim dobnim kategorijama svih sportskih klubova. Jedan smo od rijetkih gradova koji stipendira sportaše pete i šeste kategorije te stipendiramo i 15 vrhunskih i 127 darovitih sportaša. Nastavit ćemo i dalje ulagati u sport – rekao je gradonačelnik.

Izrazio je zadovoljstvo što se utakmica igra na Opus Areni te pozvao Osječanke i Osječane da dođu i podrže hrvatske reprezentativke.

– Mislim da će i naše reprezentativke i izbornik biti izuzetno zadovoljni. Očekujemo što bolju posjećenost i pozivam sve Osječanke i Osječane, da dođu i da damo dodatni impuls našim reprezentativkama, da se osjećaju kao kod kuće i da ostvarimo što bolji rezultat. Puno sreće i uspjeha želim, nadamo se dobro popunjenom stadionu – kazao je gradonačelnik Radić.

Zahvale gradonačelniku i Gradu uime reprezentacije uputila je kapetanica Doris Bačić ističući kako se u Slavoniji uvijek osjećaju kao kod kuće.

– Osijek je možda klub koji je dao najviše reprezentativki u povijesti ženske reprezentacije. Mi ćemo prekosutra dati sve od sebe. Nadam se da će sve dobro proći i da će na stadionu biti što više curica, da napravimo lijepu promociju ženskog nogometa. Zahvaljujem vam na svemu i nadam se da se vidimo u petak – poručila je kapetanica.

Izbornik Nenad Gračan također je zahvalio Gradu i svima koji su omogućili da hrvatske nogometašice igraju na Opus Areni.

– Mislim da su cure svojim igrama, radom, zalaganjem i ljubavi zaslužile da igraju ovako veliku utakmicu na najljepšem stadionu u Hrvatskoj. Kada dođeš u Osijek i na taj stadion sve je tako nestvarno, kao i ovi naši rezultati. Mislim da bi to u konačnici u budućnosti trebalo biti normalno, u svim gradovima u Hrvatskoj, a nadam se da će i Ženska nogometna reprezentacija nastaviti uspon. Želja nam je da što više ljudi dođe na stadion i podrže nas. Neće biti jednostavno, međutim bit će nam to velika škola, da vidimo kako se možemo ponašati protiv najboljih ženskih reprezentacija na svijetu – zaključio je izbornik Gračan.

Uz kapetanicu i izbornika, na primanju kod gradonačelnika u osječkoj gradskoj upravi bili su i glavni instruktor HNS-a Petar Krpan, tim menadžer reprezentacije Hrvoje Hrkač, te igračice Izabela Lojna i Kristina Nevrkla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)