Osječki gradonačelnik Radić i policijski načelnik Bece potpisali sporazum ”Zajedno više možemo”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Sporazum o međusobnoj suradnji i financiranju preventivnog projekta „Zajedno više možemo” potpisali su u srijedu u osječkoj gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Radić i načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece.

Riječ je o projektu prevencije svih oblika rizičnog ponašanja s naglaskom na prevenciju imovinskih delikata, posebice prijevara građana treće životne dobi na kućnom pragu, zatim na prevenciju obiteljskog nasilja, zlouporabe sredstava ovisnosti, prevenciju u cestovnom prometu te na poučavanje o kazneno-pravnoj zaštiti djece i mladih – prenosi Grad Osijek.

Osječki gradonačelnik Radić istaknuo je da je sporazum nadogradnja odlične suradnje Grada Osijeka i PU osječko-baranjske.

– Kroz projekt ”Zajedno više možemo” radit ćemo na prevenciji svih oblika rizičnog ponašanja kako bismo zaštitili naše sugrađanke i sugrađane. Ovim sporazumom Grad se obvezao osigurati financijska sredstva za nabavku, izradu i tiskanje preventivno poučnih materijala, kao i darovati policijskoj upravi informatičku i tehničku opremu u vidu 14 računala vrijednosti 10.000 eura – izvijestio je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je kako je prije dvije godine osnovano Vijeće za prevenciju Grada Osijeka kroz koje pojedini gradski upravni odjeli svakodnevno surađuju s policijom, poput Odjela za komunalno gospodarstvo koje s policijom radi na povećanju sigurnosti prometa u gradu.

– U ovome trenutku u Gradu je zaposleno devet prometno komunalnih redara koji su prošli edukaciju na Policijskoj akademiji. Na javnim površinama imamo 106 kamera koje pomažu i policijskoj upravi u otkrivanju pojedinih zločina na području našega grada. Siguran sam da će ovaj sporazum dodatno osnažiti našu suradnju i da doista zajedno možemo više učiniti po pitanju prevencije i zaštite građana Osijeka – poručio je gradonačelnik Radić.

Zahvalivši gradonačelniku na suradnji i donaciji računalne opreme, načelnik Bece dodao je kako sporazum uključuje više preventivnih projekata usmjerenih na sve dobne skupine, osobito djecu i starije sugrađane.

– To je jedan široki spektar rada policije i lokalne zajednice, u cilju sprječavanja rizičnih ponašanja, kako uopće ne bi dolazilo do prekršaja ili kaznenih djela. Prevencija nam je uvijek na prvom mjestu, kažnjavanje je drugo. Radujem se ovom sporazumu i nastavku poboljšanja sigurnosti našeg grada, koji je i inače siguran grad – zaključio je Bece.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)