Osječanin Luka Katić srebrni na EYOF-u u Mariboru

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U nedjelju navečer svečanim otvorenjem službeno je započeo Olimpijski festival europske mladeži (EYOF) u Mariboru koji se održava od 23. – 29 srpnja. Tijekom festivala mariborske će ulice ispuniti preko 4000 sudionika iz 48 zemalja.
Među 11 sportova već tradicionalno, svoje mjesto ima i judo. Jučer drugog dana natjecanja najuspješniji je bio Luka KATIĆ (JK „Osijek“) koji je osvojio srebrno odličje. U finalu kategorije -66 kg čekao ga je neugodni Gruzijac Mate GVELESIANI, no unatoč želji, Katiću je danas na put stala ozljeda, te je predao borbu protiv predstavnika Gruzije.
17-godišnji Osječanin sjajno je otvorio dan ipponom u prvom kolu protiv Volodymyra Nicole YATSKA (LUX), dok je u drugom kolu bio bolji protiv Mađara Szabolcsa KISSA. U golden score-u četvrtfinala pobjeđuje Moldavca Renata CROITORUA, da bi niz nastavio protiv ovogodišnjeg srebrnog sa Europskog prvenstva Portugalca Rodriga JANEIRA.
O kakvom se uspjehu radi govori podatak da je posljednja muška medalja za Hrvatsku na EYOF-u osvojena 2011. godine u Trabzonu (TUR) – priopćili su iz Judo kluba Osijek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)