Osijek tuguje za Mihaelom: “Bila je anđeo koji je hodao zemljom”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Osijeku su zatečeni obratom u istrazi smrti mlade, 21-godišnje Mihaele, djevojke koja je u srijedu navečer poginula od hica iz službenog pištolja svoga dečka-policajca. Policija je slučaj najprije istraživala kao nesretni slučaj, a onda se dogodio obrat. DORH je objavio da je 27-godišnjak osumnjičen za ubojstvo – prenosi SiB.hr.

Svijeće i osmrtnica ispred zgrade u kojoj je 21-godišnja djevojka živjela. Za Mihaelom tuguje cijelo naselje.

Ljiljana iz Osijeka poznavala je djevojku koja je upucana u osječkom stanu i za što je uhićen policajac čiji je pištolj opalio.

“Poznavala sam je, dolazila je u trgovinu. Jedna jako fina, pristojna, kulturna djevojka. Žalosno…”, rekla je Ljiljana za RTL Danas.

“Nažalost, sve je više i više takvih nezgodnih scena. Nju više nitko neće vratiti, a i on je sebe upropastio za sve vjekove”, kazao je Milorad.

“Ostala sam u šoku jer tog dečka stvarno znam. Dečko je super i nikad ne bih rekla da se tako nešto desilo”, kaže Osječanka Maja.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko-baranjske Krunoslav Patača danas je izjavio kako “sve ukazuje na to da se ne radi o namjeri nego o tragičnom slučaju” koji je policajac, doznajemo, najprije pokušao prikazati kao samoubojstvo.

“Početna dojava nije upućivala da se radi o kaznenom djelu. Upravo temeljitim i upornim radom policijskih službenika i istražitelja su se utvrdili elementi ovog teškog kaznenog djela”, kazao je Patača pred novinarima.

Potvrdio je da je upravo mladi policajac nazvao policiju. Potom je doveden na sud gdje mu je određen jednomjesečni istražni zatvor. Iako ga je policija prijavila za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom, DORH ga tereti za ubojstvo.

A 27-godišnji policajac je prije godinu dana postao vježbenik u prometnoj policiji, a pištolj je zadužio prije svega mjesec i pol.

“Nikakve okolnosti što je on mlad i što dugo nema oružje ne opravdavaju i ne umanjuju njegovu odgovornost za ovo”, dodao je Patača.

Iz Općeg sindikata MUP-a kažu da, ako je završio policijsku akademiju, bio je stručan za rukovanje oružjem.

Predsjednik Općeg sindikata MUP-a Tomislav Teri komentirao je: “Na policijskoj akademiji naši inspektori koji obučavaju mlade policijske službenike upravljanjem vatrenim oružjem su stvarno rigorozni i stvarno se radi po zakonu. Ne vjerujem da nijedan policijski službenik nije prošao adekvatnu obuku.”

Ubijena djevojka prije pet godina trenirala je tekvando. A sada ispod pehara stoji njezina osmrtnica.

Damir Zahirović, trener ubijene djevojke, pogođen je tragedijom.

“Ona je bila jedan od rijetkih anđela koji je šetao po ovoj zemlji. Na pragu je bila svog života, trebala je početi živjeti. A evo, dogodilo se to što se dogodilo…”, kazao je za RTL.

Velika je tuga i na osječkom Pravnom fakultetu. Karlo Rašić, predsjednik Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Osijeku kazao je da će Mihaelu svi će pamtiti kao izrazito aktivnu studenticu, komunikativnu, druželjubivu i osobu koja je uvijek spremna na pomoć.

Mihalea će sutra biti pokopana. Ona je peta žena koja je ove godine ubijena u Hrvatskoj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)