Osijek domaćin Svjetskog kupa u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Grad Osijek domaćin je još jednog značajnog natjecanja u streljaštvu. Bit će to 4. Svjetski kup za osobe s invaliditetom koji će se paralelno održavati u dvorani Gradski vrt i na streljani Pampas. Natjecanja će se odvijati u dvadesetak disciplina od 4. do 13. srpnja. Ulaz će svakoga dana biti slobodan, a ono najzanimljivije će se događati u razdoblju od 7. do 12. ovoga mjeseca – prenosi Sport Osijek.

Posebnost ovog SK-a bit će u tomu da će sudionici imati audio pomagalo koje će biti postavljeno na mete i na puške. Dakle, pucat će se pomoću senzora, a znakovito je kako je baš u Osijeku prvi puta primijenjena takva praksa i to 2019. godine. Inače, ova manifestacija je već imala svoja izdanja u slavonsko-baranjskoj metropoli 2015., 2017. i 2019. te redovito okuplja veliki broj sportaša invalida. Ovaj puta dolaze reprezentativci iz ukupno 35 zemalja sa 160 natjecatelja i više od stotinu osoba u njihovoj pratnji.  

„I ovogodišnji Svjetski kup je organizacijski zahtijevan, no već imamo sasvim dovoljno iskustva u tom pogledu. Sigurno će biti zanimljivo i za očekivati je odlične rezultate, kao i do sada, mnogi bi se mogli iznenaditi koliko je to kvalitetno natjecanje. Uostalom, ono je izlučno i za neke paraolimpijske kvote, za Pariz 2024. Također, ovo je na neki način i uvertira u ono što ćemo u Osijeku imati tijekom rujna i listopada, a riječ je o Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem i Ligi nacija“, istaknuo je Zoran Ćelić ispred Organizacijskog odbora.

Foto: GSD Osijek 1784

Za više informacija.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)