Općina Podgorač brine o ravnomjernom razvoju svih svojih naselja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač bila je središnji dio programa obilježavanja Dana Općine Podgorač. Sjednica je održana u domu mjesnog DVD-a 13. veljače 2024. godine, dan uoči blagdana Sv. Valentina, zaštitnika Podgorača,. Uz vijećnike, općinskog načelnika Gorana Đanića i predstavnike društvenog života ove općine, sjednici su nazočili obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, saborske zastupnice Nataša Tramišak i Vesna Vučemilović, zamjenik župana Josip Miletić, gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić, načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević i drugi uzvanici – prenosi Osječko-baranjska županija.

O radu u prošloj godini i aktualnostima u Općini Podgorač uvodno je govorio općinski načelnik Goran Đanić. – Prošlu su godinu obilježile velike investicije, a na tom tragu nastavljamo i ove godine. Planiramo završetak Gospodarske zone vrijednosti oko 1,5 milijuna eura te pročistača otpadnih voda vrijednog 3,5 milijuna eura, kao i izgradnju akumulacije Breznica koja će biti jedna od naših najvećih investicija. Na svom putu Općina Podgorač uvijek je računala i na podršku Osječko-baranjske županije s kojom imamo izvrsnu suradnju u planiranju i realizaciji važnih projekata za sve naše stanovnike – rekao je Đanić.

Čestitku svim mještanima Općine uputio je i obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić koji je potaknuo sve okupljene da i dalje pokreću različite inicijative. – Danas smo od načelnika Gorana Đanića čuli informacije o nizu projekata u Općini Podgorač, a znamo da je svaki projekt važan i hvalevrijedan, bilo da donosi izdašnu financijsku omotnicu i zapošljavanje većeg broja ljudi ili samo jedne osobe. Zato mogu samo poželjeti da se razvoj Općine u tom smjeru i nastavi. Općina Podgorač je prostorno velika, ima oko 2.500 stanovnika, no kao što Županija brine o ravnomjernom razvoju svih dijelova OBŽ, drago mi je da načelnik sa svojim timom izuzetno brine o ravnomjernom razvoju svih devet naselja te se svuda ulaže u potrebnu infrastrukturu, dječja igrališta i sve druge potrebe – kazao je Lukić. Dodao je kako je Županija do sada ulagala u sve sfere društvenog, kulturnog, sportskog i gospodarskog života na području općine izdvajajući sredstva za vatrogastvo, rad škole, obnovu i izgradnju cesta i ostale komunalne infrastrukture, a isto će činiti i u budućnosti.

Okupljenima se obratila i saborska zastupnica Nataša Tramišak koja je uz čestitku mještanima Općine istaknula kako je upravo Općina Podgorač dokaz da i manje sredine mogu biti pokretači kvalitetnih projekata zahvaljujući kojima se stvaraju povoljni uvjeti za život. – Mogu osobno posvjedočiti da je načelnik jedan od poduzetnijih načelnika općina koji je mnogobrojne projekte komunicirao i prijavljivao na naša ministarstva. Ovim putem svim mještanima čestitam i blagdan općinskog zaštitnika, sv. Valentina i želim vam puno uspjeha u budućem radu – naglasila je Tramišak. Saborska zastupnica Vesna Vučemilović u svom se obraćanju osvrnula na primjetnu ravnomjernu razvijenost svih devet naselja Općine istaknuvši kako svako mjesto ima neko središnje okupljalište. To je, kaže, ključno za ostanak stanovništva u ruralnim krajevima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)