Općina Drenje proslavila svoj Dan

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća jučer 20. travnja 2024. godine je obilježen Dan Općine Drenje koja okuplja čak 12 naselja (Drenje, Kućanci Đakovački, Preslatinci, Pridvorje, Slatinik Drenjski, Paljevina, Bučje Gorjansko, Podgorje Bračevačko, Potnjani, Bračevci, Borovik i Mandićevac). Uz načelnika Općine Slavka Dešića, općinske vijećnike, gradonačelnika Grada Đakova Marina Mandarića i druge uvažene goste, sjednici je nazočila i predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić – prenosi Osječko-baranjska županija.

– Svim žiteljima Općine Drenje čestitam njihov Dan, a načelniku Dešiću čestitam na uspješno provedenim projektima. Jedan od najvažnijih, svakako je projekt uređenja plaže na jezeru Borovik, vrijedan više od 750.000 eura koji će se realizirati do kraja ove ili iduće godine, a njegovim završetkom znatno će se unaprijediti turistička ponuda Općine, ali i čitave Đakovštine. Osječko-baranjska županija također je podržala ovu investiciju, a to će nastaviti činiti i u budućnosti – kazala je Bagarić.

Načelnik Općine Drenje Slavko Dešić uz čestitku sumještanima, osvrnuo se na najvažnije projekte u prethodnom razdoblju. – Općina Drenje ponovno se uključila u projekt „Zaželi“, njegovu četvrtu fazu i uskoro očekujemo početak njegove provedbe u budućem trogodišnjem razdoblju. Predviđeno je da 18 žena brine o približno stotinjak korisnika u svim naseljima općine. Također, u Bračevcima, Potnjanima i Paljevini započinje izgradnja vodovodne mreže, kao i uređenje plaže uz jezero Borovik. Radi se o dužini od oko 300 metara, a nakon što izvođač krene s radovima, ima rok izvedbe od 10 mjeseci, tako da se nadam da će projekt biti dovršen do proljeća sljedeće godine. Ovo su investicije koje će značajno doprinijeti daljnjem razvoju našeg kraja i kvaliteti života naših mještana.

Čestitku stanovnicima Općine Drenje uputio je i gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić koji je pohvalio rad općinske uprave osobito na projektima komunalne i socijalne prirode. – Tu bih posebno istaknuo izgradnju vodovodne mreže u trima naseljima, kao i projekt uređenja plaže uz jezero Borovik koji će dodatno unaprijediti i turističku ponudu Grada Đakova, pružajući posjetiteljima mogućnost uživanja u ribolovu, sportskim manifestacijama te ostalim turističkim sadržajima – istaknuo je gradonačelnik Mandarić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)