Održana 20. zimska škola fizike za osnovne škole

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin u subotu je posjetio 20. Zimsku školu fizike, koja se održala na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Osijeku, na temu strukture tvari – prenosi Grad Osijek.

Izrazivši zadovoljstvo brojem mladih zainteresiranih za STEM područje znanosti, zamjenik gradonačelnika čestitao je organizatorima na velikom jubileju.

– Iznimno je važno, posebno za osmoškolce, da ih u tim ranim godinama zainteresiramo za znanost, tehnologiju i područje prirodnih i tehničkih znanosti. Mnogo nam stručnjaka nedostaje iz tog područja, a nedostajat će ih i sve više, osobito u svjetlu novih, velikih investicija u gradu. Sve su to tvrtke koje će trebati stručnjake iz ovoga područja, poput primjerice Jabila, ali i čitavog IT sektora po kojem smo prepoznati u cijeloj Hrvatskoj ali i šire – poručio je Vulin.

Maja Varga Pajtler s Odjela za fiziku kazala je kako će djeca u Zimskoj školi raditi pokuse koje su pripremili njihovi nastavnici ali i nastavnici Odjela za fiziku.

– Bit će radionica o toplini, temperaturi i gustoći tvari, vjerujem da će učenicima biti zanimljivo, da će se lijepo družiti i da će im ostati u lijepom sjećanju – kazala je Varga Pajtler.

Zoran Vakula ocijenio je kako upravo ovakva predavanja mogu privući sve veći broj djece fizici.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)