Održan je Dan karijera na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U organizaciji osječkog AIESEC-a i Ekonomskog fakulteta u Osijeku je danas (7. svibnja 2024. godine) otvoren Career Day pod sloganom „Gdje prilike susreću ambicije“. Svečanosti otvorenja, uz brojne studente i poslodavce, nazočili su i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković te dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković – prenosi Osječko-baranjska županija.

Predstavilo se 18 poslodavaca, a kroz raznovrsne panele, radionice i predavanja, studentima je to  prilika za upoznavanje s aktualnim trendovima, izazovima i prilikama u različitim gospodarskim sektorima.

-Ovakvi su događaji obostrana prilika, kako za studente da upoznaju tržište rada, tako i za poslodavce da na izvorištu gdje su studenti, na fakultetima osjete bilo studenata, prepoznaju ponajbolje studente, ostvare kontakte i omoguće im da započnu karijeru u njihovim poduzećima – istaknuo je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković koji je dodao kako 80 do 85% studenata EFOS-a nakon završetka studija posao u struci pronađe već nakon 6 mjeseci.

Pokrovitelj je ove manifestacije i Osječko-baranjska županija, a zamjenik župana Josip Miletić izrazio je zadovoljstvo što Dan karijera privlači velik broj mladih i studenata. -Sveučilište J.J.Strossmayera rasadnik je vrhunskih kadrova, a ovaj je događaj izvrstan primjer suradnje fakulteta i gospodarstva. U prethodnom razdoblju bilježimo pozitivne gospodarske trendove i rast broja zaposlenih, brojne su mjere i potpore kojima Osječko-baranjska županija podupire projekte u poduzetništvu i to činimo zbog toga jer je svako radno mjesto ključ ostanka u Slavoniji i Baranji, ključ obitelji i razvoja našeg kraja – rekao je Miletić.

U ime Grada Osijeka nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković. – Ovo je hvalevrijedan događaj koji povezuje akademsku zajednicu, naše studente s tržištem rada i poduzetnicima. Lokalna uprava je povezana s akademskom zajednicom, poduzetnicima i tržištem rada što nam je apsolutno nužno kako bi se akademski programi uskladili s potrebama tržišta rada i kako bi naši studenti u svakom trenutku bili konkurentni na tržištu rada – kazala je Crnković.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)