Održan 2. znanstveni simpozij dentalne medicine Osijek-Pečuh

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Na osječkom Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo održan je 2. znanstveni simpozij dentalne medicine Osijek-Pečuh. Nakon uspješnog prvog simpozija održanog u Pečuhu 2022. godine, domaćin drugog simpozija bio je Osijek gdje su se okupili stručnjaci i profesori iz različitih područja sa Sveučilišta u Pečuhu, kao i s osječkog Sveučilišta J. J. Strossmayera – prenosi Grad Osijek.

Na simpoziju se raspravljalo o aktualnim temama i istraživanjima u dentalnoj medicini te su održana brojna predavanja, a ostvarila se i prilika za razmjenu ideja i širenja kontakata. Simpozij je rezultat uspješne suradnje u znanstvenim istraživanjima u znanstvenom području dentalna medicina, a podržala ga je i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković.

”Posebno nam je drago što je u pitanju produbljivanje međunarodne suradnje između Osijeka i Pečuha, s obzirom na to da su najduže gradovi prijatelji. Ove godine slavimo 51. godinu prijateljstva, a prošle smo tijekom cijele godine obilježavali 50 godina našeg prijateljstva. Povezanost između gradova Osijeka i Pečuha je na više razina, kulturnoj, gospodarskoj, obrazovnoj i športskoj, stoga nam je jako drago da se upravo na znanstvenoj razini, posebno kada govorimo o dentalnoj medicini, ta suradnja produbljuje. Svima želimo puno uspjeha na ovom simpoziju, dobru razmjenu iskustava, novih znanstvenih istraživanja i dostignuća na području dentalne medicine”, poručila je zamjenica gradonačelnika Crnković.

Sonja Vila, prorektorica za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, izrazila je zadovoljstvo što je simpozij organiziran na FDMZ jer je, kako je objasnila, riječ o novom fakultetu koji tek uspostavlja suradnju s fakultetima u okruženju.

”Drago nam je da je to upravo Pečuh jer sveučilišta u Pečuhu i Osijeku imaju dugu tradiciju suradnje i veći broj projekata u različitim područjima. Sigurno je da će se ova suradnja i nastaviti i da će doprinijeti razvoju našeg fakulteta, ali i razvoju studija u Pečuh”, kazala je Vila.

Njezine riječi potvrdio je i profesor Gyula Marada sa Sveučilišta u Pečuhu, dok je Martina Smolić, prodekanica za znanost i poslijediplomske studije na FDMZ, izvijestila kako se program simpozija sastoji od ukupno 15 predavanja na aktualne teme iz područja dentalne medicine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)