Obnovljena sportska dvorana Osnovne škole Kneževi Vinogradi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Osječko-baranjska županija ulaganjima u osnovne i srednje škole želi osigurati bolje uvjete obrazovanja učenicima i profesorima te ravnomjeran razvoj svih odgojno-obrazovnih ustanova.

Jedan je od takvih primjera i Osnovna škola Kneževi Vinogradi u Kneževim Vinogradima koju pohađa 205 učenika i u kojoj su završeni radovi sanacije i opremanja sportske dvorane u vrijednosti 116.858,16 eura. Obišli su je danas (20. veljače 2024. godine) obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić sa suradnicima te načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić – prenosi Osječko-baranjska županija.

-Obnovljena sportska dvorana znači mnogo, kako za učenike koji pohađaju školu tako i za održavanje  treninga sportskih klubova i drago mi je da je u potpunosti iskorištena. Sigurni smo da su djeca zadovoljna te ćemo nastaviti i dalje ulagati u infrastrukturu na području Općine Kneževi Vinogradi. Trenutačno je u tijeku sanacija športskog terena Područne škole Karanac, a radovi u vrijednosti 69.336,51 euro trebali bi biti završeni do kraja ožujka ove godine. Svjesni važnosti sporta za razvoj djece i zdravlje odraslih ulažemo u poboljšanje razvoja sportske infrastrukture na području Osječko-baranjske županije – istaknuo je Lukić te pohvalio Općinu koja se prošle i ove godine javila na Javne pozive za sufinanciranje kapitalnih ulaganja u sportsku infrastrukturu i na taj način pridonijela naslovu Europske regije sporta koji u 2024. godini nosi Osječko-baranjska županija.

Načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić izrazio je zadovoljstvo obnovljenom školskom sportskom dvoranom te istaknuo je kako mu je drago da su u posljednjih nekoliko godina pokrenute škole tenisa, odbojke i nogometa čiji rad Općina u mnogočemu financijski pomaže.  

-Gorući problem bilo je multifunkcionalno, odnosno sportsko igralište u Područnoj školi u Karancu, no Osječko-baranjska županija imala je razumijevanja za taj projekt koji će uskoro biti završen na radost djece u Karancu – rekao je Kramarić.

Sportska dvorana u sklopu OŠ Kneževi Vinogradi izgrađena je 2007. godine, a zbog prodiranja vode uništen je parket te više nije bila sigurna za korištenje, pojasnio je ravnatelj Osnovne škole Kneževi Vinogradi Ivica Prgomet.  

-Zajedničkim trudom i zalaganjem te financijskim ulaganjem Osječko-baranjske županije dobili smo novi sportski pod, golove, užad za penjanje, mornarske ljestve i dvorana je oličena. Za sve naše učenike ovo je napokon moderno mjesto za nastavu tjelesnog odgoja – kazao je ravnatelj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)