Obilježen Dan Osječko-baranjske županije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Svečanom sjednicom Županijske skupštine u petak je u Gospodarskom centru OBŽ obilježen Dan Osječko-baranjske županije, odnosno 30. obljetnica njezina osnutka.

Sjednici je uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, izaslanicu predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i saborsku zastupnicu Natašu Tramišak potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera, župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića te brojne druge uzvanike nazočio i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić – prenosi Grad Osijek.

Čestitavši županu i svim žiteljima Dan Osječko-baranjske županije gradonačelnik Radić istaknuo je da lijepo vidjeti niz projekata koji su realizirani u proteklom razdoblju diljem županije te podsjetio da Grad Osijek trenutačno provodi investicije vrijedne više od 150 milijuna eura, a koji su nastali u suradnji s Vladom i Županijom.

– Posebno veseli da kreće izgradnja KBC-a Osijek, što je neophodno jer prema njemu gravitira oko milijun stanovnika. Zahvalio bih Vladi RH što je prihvatila jedan od 170 amandmana, a taj je bio iz Osijeka, vezano za komarce, gdje ćemo od države dobiti 600 tisuća eura u borbi protiv komaraca – izjavio je gradonačelnik Radić.

Premijer Andrej Plenković podsjetio je kako je samo u posljednjih nekoliko mjeseci otvorena dionica međunarodnog koridora 5C kroz Baranju, a u Osijeku Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, prvi takve vrste u Hrvatskoj, te Gospodarski centar Osječko-baranjske županije. Dodao je kako župan Anušić i gradonačelnik Radić imaju punu potporu Vlade u izgradnji novog KBC-a Osijek.

– Pred nama je rješavanje pitanja novoga KBC-a Osijek, a u dogovoru sa županijskim i osječkim vlastima idućih godina pronaći ćemo sredstva, čime ćemo podići zdravstvenu skrb na razinu kakvu zaslužuje jedan od četiri velika hrvatska grada – naglasio je premijer Plenković.

Župan Ivan Anušić rekao je, između ostalog, da je Osječko-baranjska županija od osnivanja i unatoč turbulentnim vremenima uspjela sačuvati svoju tradiciju i identitet te da danas provodi projekte usmjerene na razvoj svih grana gospodarstva i poljoprivrede te jačanje javne infrastrukture.

– Pozitivni i konkretni rezultati u posljednjih nekoliko godina pokazatelji su suradnje na svim razinama upravljanja unutar naše županije, politike partnerskog odnosa sa svim jedinicama lokalne samouprave i suradnje sa susjednim županijama, a posebno suradnje s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem i svim ministarstvima. Uz ovu snažnu potporu osigurana su značajna europska i nacionalna sredstva pomoću kojih bržom dinamikom realiziramo naše projekte u svim gradovima i općinama na području županije, a u skladu s potrebama lokalnog stanovništva – rekao je župan Anušić.

Naglasio je završene strateške projekte velike vrijednosti kao što su Regionalni distribucijski centar OBŽ za voće i povrće, sustavi navodnjavanja, Gospodarski centar OBŽ, Regionalni centri kompetentnosti, i druge, kao i projekte u tijeku te predstojeće poput izgradnje novog Kliničkog bolničkog centra te I. gimnazije u Osijeku.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)