Obilježen Dan Općine Strizivojna

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, održanoj 27. lipnja 2023. godine, proslavljen je Dan Općine Strizivojna i 30 godina od osnutka Općine. Uz općinskog načelnika Josipa Jakobovića i predsjednicu Općinskog vijeća Ivanu Rendulić te ostale goste, obilježavanju je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić – prenosi Osječko-baranjska županija.

– Ove godine slavimo 30 godina od osnutka Općine Strizivojna. Naime, 29. srpnja 1993. godine održana je prva sjednica Općinskog vijeća, pa svečana sjednica je uvijek prilika za rekapitulacijom rada u proteklom vremenu. Proteklih 30 godina Općina se razvijala sukladno svojim financijskim i administrativnim mogućnostima, a ulaskom u EU otvorile su se dodatne prilike i mogućnosti za realizaciju kapitalnih projekata te je upravo provođenje projekata ono na čemu temeljimo razvoj naše općine – kazao je načelnik Josip Jakobović.

Kao najvažnije projekte koji su trenutno u provedbi izdvojio je rekonstrukciju zgrade NK Šokadija, financiranu u 100% iznosu od APPRRR-a (3 milijuna kuna), zatim izgradnju komunalne infrastrukture u industrijskoj zoni u iznosu od 6 milijuna kuna (3,5 milijuna kuna sufinancirano od strane MRRFEU), projekt „Poslijepodne iz bajke“ – produženi boravak u vrtiću u iznosu od 2,5 milijuna kuna (100%) financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te projekt „Zaželi bolji život u općini Strizivojna 3“ u iznosu od 0,5 milijuna kuna također financirano u 100% iznosu od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Zamjenik župana Josip Miletić obratio se nazočnima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća te čestitao svima Dan Općine i 30 godina postojanja. Istaknuo je suradnju s Općinom Strizivojna koja je na visokoj razini te pohvalio dobru pripremu i provođenje projekata od strane Općine, što se vidi i u realiziranom proračunu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)