Obilježen dan Mjesnog odbora Cvjetno i Crkveni god Župe „Sv. Leopolda B. Mandića“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Mjesni odbor Cvjetno obilježio je svoj dan, kao i Crkveni god Župe „Sv. Leopolda Bogdana Mandića“ prilikom kojeg su se položili vijenci u spomen žrtvama Domovinskog rata kod spomen obilježja MO Cvjetno te je održana i svečana sjednica MO Cvjetno – prenosi Grad Osijek.

Programom prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture za 2024. godinu za MO Cvjetno je osigurano 52.439,00 eura. U odnosu na 2023., to je povećanje za 14,49% kada je bilo osigurano 45.803,00 eura. Također ove godine, u odnosu na 2021. godinu kada je odgovornost za Grad preuzeo Ivan Radić, povećanje iznosi 47,65% – 2021. godine bilo je osigurano 35.517,00 eura.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić nazočio je obilježavanju u ime Grada Osijeka.

„Čestitam Mjesnom odboru Cvjetno njihov dan, kao i Crkveni god Župe „Sv. Leopolda Bogdana Mandića“ svim stanovnicima Cvjetnog. Danas smo se okupili ovdje kako bismo obilježili ovaj dan, ali i kako bismo odali počast svim žrtvama Domovinskog rata. Programom prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture, za Mjesni odbor Cvjetno osigurano je više od 14% financijskih sredstava u odnosu na prošlu godinu. Tijekom prošle godine završene su četiri investicije za ovaj Mjesni odbor kao što su sanacija nogostupa u Ulici Joha i Dugoj ulici, asfaltiranje kolnika u Ulici Jorgovana i Grobljanskoj ulici te izgradnja spojnog nogostupa u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića za što je uloženo oko 130.000,00 eura.“, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Florijančić.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Cvjetno Marin Rebrina naglasio je važnost izgradnje novoga vrtića na području Mjesnog odbora Cvjetno.

„Cvjetno je naselje s velikim brojem mladih obitelji i djece, razvija se i doseljavaju se novi ljudi, tako da i samim tim ima velik broj djece u našem naselju. Do sada u vrtiću nije bio dovoljan kapacitet za svu djecu nego su morali ići i u ostale dijelove grada. Izgradnjom ovoga vrtića će sva djeca s područja našeg mjesnog odbora imati svoje mjesto u novom vrtiću.“, istaknuo je Rebrina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)