Obilježen Dan Gradske četvrti Novi grad

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Gradska četvrt Novi grad prigodnim programom koji traje od 5. do 8. srpnja obilježava Dan gradske četvrti i crkveni god Župe sv. Ćirila i Metoda – prenosi Grad Osijek.

Središnji dio proslave bila je svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti Novi grad koja se održala u četvrtak, 6. srpnja, u 20 sati u amfiteatru ispred sjedišta Gradske četvrti.

Sjednici je nazočio i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin koji je, čestitavši građanima njihov dan, istaknuo glavne projekte u ovoj gradskoj četvrti.

– Od pet projekata izgradnje i dogradnje vrtića, čak dva su na području GČ Novi grad. Izgradnja potpuno novog na Uskim njivama i dogradnja Sjenčice na Sjenjaku, čime ćemo dobiti nešto više od 150 mjesta za mališane. Posljednji vrtić na području samog grada, ne uključujući prigradska naselja, izgrađen je još prije Domovinskog rata. Uhvatili smo se u koštac sa situacijom u vrtićima. Također, u našoj blizini je igralište u koje je uloženo 122.000 eura. Isot tako, stadion Gradski vrt, za koji imamo također imamo planove, bit će novi dom ŽNK Osijek – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Predsjednik Vijeća GČ Novi grad Robert Seligman podsjetio je da je ova gradska četvrt s 14.000 stanovnika druga najveća četvrt u gradu te zahvalio Gradu Osijeku na potpori i izdvojenim sredstvima za komunalne prioritete.

– Izdvojena su sredstva kao nikada do sada, u iznosu od 74.000 eura. Od početka godine vide se redoviti komunalni radovi na našim ulicama. Za nas je ove godine bilo jako bitno da smo napokon na našem centralnom dječjem igralištu, koje je bilo derutno, dobili najmodernije i najljepše dječje igralište u gradu Osijeku uz šetalište Joze Petovića. Tu projektima nema kraja jer slijedi potpuna rekonstrukcija i obnova ulice Bruna Bjelinskoga, od Frankopanske ulice pa sve do Ulice Ivana Gorana Kovačića, koja je u jako lošem stanju već dugi niz godina. Dobili smo i projekt potpune rekonstrukcije i obnove gradskih bazena i niz drugih projekata – zaključio je Seligman.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)