Obilježen Dan Gradske četvrti Industrijska četvrt

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić, župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić i predsjednik Gradske četvrti Industrijska četvrt Tomislav Kurevija te mnogi drugi uzvanici obilježili su Dan Gradske četvrti Industrijska četvrt i crkveni god Župe sv. Josipa Radnika – prenosi Grad Osijek.

Tom prigodom se odala počast u spomen žrtvama Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja Hrvatskog dragovoljca branitelja Domovinskog rata, a nakon toga je održana i svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt u dvorcu „Mačkamama“.

„Kada govorimo o ulaganjima grada Osijeka u ovu gradsku četvrt, u odnosu na prošlu godinu, Grad Osijek povećao je sredstva za 16 do 17% i ona sada iznose oko 84.000,00 EUR. Također, kada govorimo o nekim projektima u bližoj budućnosti, istaknuo bih da je ugovorom između Državnih nekretnina i Grada Osijeka Vila Hermann, odnosno Dvorac Mačkamama prešao u vlasništvo Grada Osijeka, što je stvorilo pretpostavke za njegovu obnovu koja će se dogoditi u neko skorije vrijeme. U partnerstvu s Osječkom-baranjskom županijom proširit će se i dom za umirovljenike, a isto tako najavljen je i veliki projekt, a to je izgradnja Kliničkog bolničkog centra u vrijednosti preko 700 milijuna eura.“, istaknuo je Florijančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka.

„Ovdje smo kako bismo čestitali svima onima koji se nalaze u ovoj gradskog četvrti, ali i Gradu Osijeku na lijepim projektima koje rade za ovu četvrt, u kojoj se nalazi i niz županijskih institucija. Nedavno je Grad ovdje otvorio i IT centar, ali znamo da je ovdje planirana i izgradnja novog KBC-a, novog Zavoda za hitnu medicinu, kao i sve ostale komunalne i infrastrukturne projekte koje Grad provodi u ovoj četvrti.“, izjavio je župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

„Želja nam je u budućnosti oživjeti započete planove, a to je revitalizacija Dvorca Mačkamama koji bi postao središte naše gradske četvrti u kojem bi bilo mjesto okupljanja građana iz ovog dijela grada. Cilj nam je omogućiti da se u dvorcu nalaze sadržaji koji će biti namijenjeni građanima svih uzrasta.“, zaključio je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt Tomislav Kurevija.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)