Obilježen Dan Europe u Osijeku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Na Trgu slobode u Osijeku, jučer (9. svibnja 2024. godine) je obilježen Dan Europe, a u njemu su sudjelovale srednje škole ambasadori Europskog parlamenta iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije zajedno s centrima EUROPE DIRECT Osijek i EUROPE DIRECT Slavonski Brod, Europskim dokumentacijskim centrom i Katedrom za ustavno i europsko pravo Pravnog fakulteta Osijek, Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, PRONI Centrom za socijalno podučavanje/Info centrom za mlade Osijek, DKolektivom – organizacijom za društveni razvoj, Ženskim nogometnim klubom Osijek i Osječko-baranjskom županijom. Programu obilježavanja pridružili su se i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković i zamjenik župana Josip Miletić – prenosi Osječko-baranjska županija.

– Članstvo u Europskoj uniji otvorilo nam je bezbroj mogućnosti koje smo u mnogočemu i iskoristili, a rezultati toga vidljivi su u realiziranim projektima diljem naše županije. Zato čestitam svima koji rade na privlačenju europskih sredstava i uvjeren sam da ćemo tim putem nastaviti i u budućnosti – kazao je Miletić.

Zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković naglasila je kako na današnji dan obilježavamo europsko zajedništvo i mir. – Naglasak je pri tome na mladima koji su naša budućnost, zbog čega mi je posebno drago da su nam se danas pridružili učenici i studenti čak i iz susjednih županija. Kad je riječ o europskim prilikama i sredstvima Europske unije, moramo istaknuti kako je Grad Osijek, od strane Ministarstva financija, proglašen gradom koji je u 2022. godini povukao najveći udio europskih sredstava – istaknula je Crnković.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)