Obilježen 140. rođendan Grada Belišća

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Program obilježavanja Dana Grada Belišća započeo je još prije desetak dana, a 30. travnja 2024. godine je upriličen i središnji dio proslave 140. rođendana grada, održavanjem svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Belišća te tradicionalnim druženjem građana na obali Drave. Sjednici su nazočili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Goran Ivanović, gradonačelnici i načelnici susjednih općina i gradova, kao i predstavnici prijateljskih gradova iz Hrvatske i inozemstva te obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić – prenosi Osječko-baranjska županija.

– Belišće je grad bogate povijesti i tradicije, nadaleko poznat po industriji papira koji je u ovih 140 godina postojanja stvorio poticajno okruženje za dolazak brojnih investitora. Osječko-baranjska županija ima izuzetno dobru suradnju s gradskom upravom bez obzira na političko opredjeljenje, a siguran sam da će tako biti i u budućnosti. U proteklih osam godina surađivali smo u realizaciji niza projekata, od opremanja i uređenja školskih i zdravstvenih ustanova do komunalnih i infrastrukturnih projekata kojima nastojimo postići ravnomjeran razvoj čitave županije – kazao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić čestitavši Dan Grada i nadolazeći crkveni god svim njegovim stanovnicima uz želje za još snažniji gospodarski napredak.

Zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković u svom se obraćanju osvrnula na bogatu industrijsku povijest grada neraskidivo povezanog sa svojim prigradskim naseljima, naglasivši kako je u proteklih godinu dana ostvareno niz vrijednih projekata. – Završili smo s uređenjem Palače Gutmann i njezinih pristupnih površina, kao i izgradnju Proizvodno-poduzetničkog inkubatora u kojem su smješteni brojni poduzetnici. Pri kraju je i realizacija projekta vodoopskrbe i odvodnje Valpovo-Belišće, zahvaljujući kojem ćemo imati novi uređaj za proizvodnju pitke vode te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. U planiranju investicija uvijek vodimo računa da one dodatno obogate i doprinesu poboljšanju kvalitete života naših sugrađana, kako u prigradskim naseljima tako i u Belišću – rekla je Vučković.

Tijekom svečane sjednice dodijeljena su i najviša gradska javna priznanja zaslužnim građanima i tvrtkama. Plaketu „Grb grada Belišća“ dobili su Zdenko Glasovac, Udruga „Kotličari“, Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije i časna sestra Alemka Štefanko, dok je plaketu „S. H. Gutmann“ dobio restoran „Fontana“ vlasnika Danijela Nikolića.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)