NK Osijek: Otišao je naš dragi Darko

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Gospodin Ružić desetljećima je bio kroničar svega što je vezano uz NK Osijek i o tomu je svakodnevno izvješćivao u Sportskim novostima.

Tužno i s nevjericom jučer je na Pampasu primljena vijest o smrti Darka Ružića. Mnogi od nas dugo su ga poznavali i s njim usko surađivali, pa je to svakako gubitak i za NK Osijek, a prvenstveno za njegovu obitelj i sportsko novinarstvo na ovim prostorima. Posebno nam je bila bolna spoznaja da smo se praktički ni sat vremena prije nego li je stigla šokantna vijest telefonski čuli s Darkom i poželjeli mu, u ime svih nas, brz oporavak i što skoriji izlazak iz bolnice…. Međutim, nedugo zatim javljeno nam je da je naš dragi prijatelj preminuo, uslijed još jednog infarkta koji je, ovaj puta, bio koban – prenosi NK Osijek.

Rođen je 1952. godine i prije samo nekoliko dana proslavio je svoj 71. rođendan. Ništa nije ukazivalo i slutilo na nekakav problem, a kamoli na ovakav scenarij, sve do njegove poruke koju je poslao u ponedjeljak popodne da ga, ipak, neće biti na prozivci na novom stadionu. Završio je u KBC-u, no činilo se da je situacija dan kasnije stabilizirana, budući da je iz bolesničke postelje, doduše iscrpljeno poručio „pozdravljam sve i vidimo se“. Nažalost, više se nismo imali priliku čuti. Brzo se pročulo da je Darko preminuo, pa su i nama uslijedili pozivi sa svih strana, a mogli smo samo slegnuti ramenima i podijeliti sa svima tužnu istinu da je pristigla vijest potvrđena i od članova njegove obitelji.

Desetljećima je izvješćivao za SN u kojima je svoj prvi tekst objavio još daleke 1973. Bio je doslovno kroničar svega što je vezano uz Nogometni klub Osijek i o tomu svakodnevno izvješćivao. Imao je prepoznatljiv stil pisanja, pitak i zanimljiv i teško mu je išta moglo promaknuti. Nikada euforičan, ali ni klonuo duhom u svojim promišljanjima, znao je biti kritičan, ukazati u svojim tekstovima na ono što ponekad ne bi bilo dobro na terenu ili izvan njega, ali bi uvijek bio puno sretniji kada bi pisao o lijepim stvarima, posebno o pobjedama i usponu Bijelo-plavih. Stalno bi se raspitivao što je novoga, pa i nakon odlaska u mirovinu jer nije prestao dolaziti u Gradski vrt. Na svaku bi domaću utakmicu prvi stigao u press ložu, čak sat i pol vremena prije početka i zauzeo svoju poziciju. Redovito uz upit „Ima li možda još nešto zanimljivo, za nekakav okvir uz tekst?“

Uvažavan ne samo od kolega, cijenjen među igračima, trenerima i sportskim djelatnicima. I tako je oduvijek bilo. Respekt je uvijek postojao jer gospodin Ružić je bio institucija ne samo za mlade novinare koji su od njega mogli dosta naučiti i uvijek mu se obratiti u smislu bilo kakve pomoći, nego je i širom Hrvatske imao mnoštvo prijatelja. Kada ga nije bilo s nama na nekim pripremama ili gostujućim utakmicama, redovito bismo se susretali s pitanjem gdje je Darko i kakvog je zdravlja, budući da se znalo da je imao iza sebe operaciju srca i ugrađene stentove…

Tužni smo zbog odlaska čovjeka koji je praktički cijelu svoju profesionalnu karijeru posvetio našem klubu i vrijedno popratio toliko toga, vremenski gotovo kroz pola stoljeća. I što nije dočekao ono što je silno želio i čemu se sve do jučer toliko veselio – da utakmice svoga Osijeka gleda u europskim uvjetima, na Pampasu koji ga je, prilikom nedavna obilaska, naprosto impresionirao. Dragi naš Darko, počivao u miru Božjem. Kćerkama Mirjani i Dolores, sinu Daliboru i njihovim obiteljima, NK Osijek izražava duboku sućut. Sahrana će biti u subotu, 24. lipnja, na mjesnom groblju u Petrijevcima u 12 sati.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)