Natjecatelji AK Slavonija-Žito na Prvenstvu Hrvatske osvojili osam medalja!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Možemo biti i sretni i zadovoljni nakon pojedinačnog seniorskog Prvenstva Hrvatske, održanog u Karlovcu. Ukupno smo osvojili osam medaljajednu zlatnu, četiri srebrne i tri brončane što svakako vrijedi pohvaliti. Isto se odnosi i na činjenicu da smo imali nekoliko posebnih dostignuća koja ulaze u klupsku povijest!

Prvakom Hrvatske još jednom je postao Ivan Horvat u skoku s motkom, preskočivši 5,48 metara što je najbolji rezultat sezone u državi. Na najjačem natjecanju motkaša na ovim prostorima, sa čak četvoricom skakača koji imaju rezultate iznad 5,20, drugo je mjesto zauzeo Ivan Paravac. Pritom je s visinom 5,43 postavio osobni rekord, a to je svakako sjajna uvertira za predstojeće Europsko prvenstvo U-23 koje ga očekuje ovoga tjedna.

Sara Aščić je već drugi puta ove sezone postavila novi osobni, ujedno i klupski rekord u skoku u vis! Preskočila je 1,86 metara i zauzela drugo mjesto s istim rezultatom kao i pobjednica Jana Koščak, jedna od najperspektivnijih hrvatskih atletičarki, koja je ovom prilikom imala manje rušenja na prethodnim visinama, pa je dohvatila zlato. Dva je srebra osvojila opet vrlo zapažena Mia Wild, na 100 metara s istrčanih 11,95 sekundi i na dvostruko dužoj dionici – 24,42.

Ženska štafeta na 4×100 metara u sastavu: Petra Šešum, Lorena Faktor, Mia Wild i Melani Bosić srušila je 21 godinu stari klupski rekord (Mihaela Čolović, Anita i Marina Banović i Katarina Perošević – 47,52), a kada se u obzir uzme i vrijeme ručnog mjerenja, prošlo je čak 39 godina od njegova postavljanja! Naše su djevojke ostvarile vrijeme 47,03 i došle do bronce u vrlo jakoj konkurenciji i odličnoj utrci. Petra, Lorena, Mia i Melani bile su treće i na 4×400 metara s rezultatom 3:51,50. Istije plasman izborio i Benjamin Lovrić u bacanju kladiva s daljinom 47,15.

Nadomak pobjedničkom postolju ostali su četvrtoplasirani: Andrea Doria Terzić u ženskom kladivu (44,57), Mia Wild na 100 prepone (13,75), Leonarda Patača u troskoku (11,73), muška štafeta 4×100 Filip Ištvanović, Ivano Škurla, Milan Glodić i Roko Dimić (43,17) te Melani Bosić na 100 (12,21) i na 200 metara (24,74).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)