Nastava u Osnovnoj školi u Koški od jučer u jednoj smjeni

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Povodom početka održavanja nastave jednoj smjeni, Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić u Koški jučer (8. travnja 2024. godine) posjetio je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić sa suradnicima. Tom prigodom obišao je školske zgrade i prostorije u centru naselja čijim su uređenjem osigurani uvjeti za kvalitetniji način održavanje nastave – prenosi Osječko-baranjska županija.

– Danas je povijesni dan za našu školu, naše učenike, njihove roditelje i naše djelatnike. Sretni smo i ponosni jer smo ostvarili projekt jednosmjenske nastave koja ima mnoge pogodnosti i prednosti, kao što su bolja koncentracija učenika ujutro, bolja organizacija za nastavnike, izvanškolske i slobodne aktivnosti naših učenika. Prostor je opremljen prema suvremenom pedagoškom standardu na čemu se zahvaljujem našoj Općini Koška i Osječko-baranjskoj županiji, kao i svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta – kazao je Hrvoje Štefanec, ravnatelj Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić Koška.

– Osječko-baranjska županija je opremila učionice, a kao što vidimo oprema je zaista vrhunska čime su zadovoljni i nastavnici i učenici i ravnatelj, kao i mi jer smo dobili još jedan primjer nadstandarda kojem težimo u obrazovanju. Uvođenjem jednosmjenske nastave popodnevni sati ostaju na raspolaganju za različite aktivnosti, od sportskih, kulturnih i svih onih aktivnosti koje danas djeca trebaju imati. Posebno mi je drago što su učionice vrhunski opremljene, a nastavnici ih mogu prilagođavati učenicima ovisno o njihovim afinitetima i potrebama nastave. Cilj nam je model jednosmjenske nastave što prije uvesti u sve škole kojima je osnivač Osječko-baranjska županija – naglasio je Lukić.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš-Kul rekla je kako je Osječko-baranjska županija rado prihvatila inicijativu Općine Koška. – Kada smo dobili suglasnost Ministarstva, prionuli smo na posao vezano uz opremanje i sa zadovoljstvom možemo reći da je oprema suvremena, imamo modularne klupe i pametne ploče u svakoj učionici, dovoljan broj računala i sve što današnju nastavu čini suvremenom – kazala je pročelnica.

– Ovo je zaista pohvalno te pozivam i sve druge jedinice lokalne samouprave da se pridruže ovako dobrom primjeru Općine Koška, s  kojom imamo dugogodišnju dobru suradnju, vrlo lijepo surađujemo i s matičnom i s područnim školama. Inače, Osječko-baranjska županija je osnivač 53 matične osnovne škole, a prelaskom OŠ Ivane Brlić Mažuranić u jednosmjensku, ostala nam je 21 škola koja ima dvosmjensku nastavu. Za nekoliko dana potpisat ćemo preostalih 6 ugovora za projektiranje, dok su ostali već u procesu projektiranja. Ne čekamo nego radimo i očekujemo da ćemo 2027. godine biti spremni za prelazak na jednosmjensku nastavu svih naših osnovnih škola – poručila je pročelnica.

– Dijelim zadovoljstvo učenika, nastavnika i roditelja što smo uspjeli u vrlo kratkom roku otkupiti, rekonstruirati, renovirati i uz pomoć Županije opremiti ovaj prostor. Općina je iz svog proračuna uložila 300.000,00 eura vlastitih sredstava da bi prostor osposobila, a izražavam neizmjernu zahvalnost županu, pročelnici i svima koji su radili na opremanju naše škole tako da danas zaista imamo moderan i funkcionalan prostor za naše učenike – istaknuo je Zoran Kovačević, načelnik Općine Koška.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)