Najnoviji karizmatični proizvod vinarije Kutjevo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Vinarija Kutjevo predstavlja najnoviji proizvod iz dobro poznate premium linije De Gotho, glamurozno, pjenušavo vino De Gotho Chardonnay. Proizvodi se od ranije berbe chardonnay grožđa pomno odabranog s najboljih vinogradarskih položaja, kako bi zadržali svježinu u finalnom proizvodu.
Proces proizvodnje temelji se na tradicionalnoj metodi „Champenoise“. Nakon prve fermentacije vino se pretače u bocu koja se čepi i time počinje druga fermentacija, a zatim vino odležava četiri godine na prirodnim kvascima. Naposljetku, završetkom degoržiranja, ne dodaje se ekspedicijski liker, dosage, kako je uobičajeno kod drugih pjenušaca, nego vino ostaje potpuno kakvo jest. Rezultat opisanog procesa je vrhunski pjenušac s izrazito bogatim okusom i profinjenom elegancijom, nastao djelovanjem tla, klime, stručnog znanja i podrumarskih tehnika.

Chardonnay sorta ima dugu tradiciju u svijetu kao jedna od glavnih u proizvodnji pjenušavih vina, a u kutjevačkim vinogradima njegovana je s posebnom pažnjom.
De Gotho linija godinama je izrazito popularna među vinoljupcima, stoga ne sumnjamo kako će ovaj novi, izuzetni proizvod iz navedenog asortimana opravdati reputaciju koju istaknuta linija ima. 

Chardonnay de Gotho Brut predstavlja savršeno uravnoteženi spoj chardonnaya proizvedenog u čuvenoj tehnici i prati dugu tradiciju Kutjevačkog podruma od osnutka crkvenog reda Cistercita 1232. godine. Proizvodi se u ograničenim količinama čineći ga iznimno ekskluzivnim i traženim proizvodom.
Krasi ga profinjeni zreli okus zaokružen sekundarnim kremoznim notama vanilije i badema s dodatkom briochea, što mu daje šarolikost i kompleksnost. Okusom dominiraju i citrusi i zeleno voće. Servirano na 6-7°C odlično se sljubljuje s raznom morskom hranom poput kamenica i drugih školjki, prženom ribom i sušijem, ali i prženom piletinom te mekanim i sviježim sirevima.

Konačno, usudili bismo se zaključiti kako ovaj pjenušac nije samo aperitiv, nego može pratiti i složene gastronomske delicije, i kao takav doista je harmonija za hedoniste koji vole eksperimentirati u okusima.
Vinariji Kutjevo cilj je ovo vrhunsko piće približiti svim ljubiteljima dobre kapljice, ali i razbiti mit kako je prvoklasan pjenušac rezerviran samo za probrane.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)