Najbolja streljana na svijetu opet će biti dom najboljim europskim strijelcima!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Na osječkoj streljani Pampas jučer je održana press konferencija kojom se najavilo Europsko prvenstvo u streljaštvu u gađanju glinenih golubova, koje je počelo jučer 8. rujna i trajat će sve do 27. rujna – prenosi Sport Osijek.

Na natjecanju će nastupiti 41 zemlja, 425 sportaša, 150 službenih osoba i 100 članova provedbenog tima. Svakako treba spomenuti i činjenicu da su svi smještajni kapaciteti u Osijeku i šire popunjeni, što znači da nas očekuje još jedno veliko natjecanje gdje ćemo uživati u vještinama najboljih europskih sportskih strijelaca.

Na konferenciji su sudjelovali Zoran Ćelić (organizator natjecanja), Dubravko Ižaković (predstavnik OBŽ) Alen Nađsombat (predsjednik Zajednice osječkog sporta, Grada Osijeka i Športskih objekata), Melis Giraud (tehnički delegat), Hubert Kišpal (predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza), Zvonimir Kovačević (predsjednik Gradskog streljačkog društva Osijek 1784), Petar Plavčić (voditelj prostora natjecanja) te naši olimpijci i vrsni strijelci Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović.

Zvonimir Kovačević izjavio je kako je ovo jedna od desetak priredbi koje GSD Osijek 1784 organizira zadnjih desetak godina, društvo već ima pripremljena prvenstva kako europske tako i svjetske razine. Također je dodao kako će se ove godine na Pampasu opet moći osvojiti kvote za Olimpijske igre u Parizu iduće godine.

Hubert Kišpal rekao je kako je organizacija ovakvih natjecanja već postala tradicija ne samo Osijeka, već i partnerstva između Društva i Hrvatskog streljačkog saveza.

Melis Giraud rekla je kako joj je drago i da joj je ponos biti dio organizacijskog tima i biti na jednoj od najboljih streljana na svijetu. Zadovoljna je kako cijeli tim radi na tome da se ovo natjecanja što bolje organizira. Pozvala je sve da im se pridruže u publici i zaželjela svima sreću na natjecanju.

Alen Nađsombat pozdravio je okupljene u ime Grada Osijekagradonačelnika Ivana Radića, Zajednice Osječkog sporta te Športskih objekata. Izjavio je kako su ponosni na GSD Osijek 1784 što su opet uspjeli dovesti europsku elitu u naš grad, istaknuo je kako su kvote za OI samo dodatna stvar koja daje značaj ovome natjecanju.

Dubravko Ižaković pozdravio je sve u ime Osječko-baranjske županije i župana Ivana Anušića, čestitao je Savezu i klubu na dugom nizu organiziranja sportskih streljačkih priredbi u Osijeku te je to razlog zašto ova vrsta sporta ima tako duge korijene u Hrvatskoj. Istaknuo je kako je i prošle godine Svjetsko prvenstvo uvelike pripomoglo turističkim brojkama.

Giovanni Cernogoraz izjavio je kako je nedavnim uspjehom na Svjetskom prvenstvu osigurao kvotu osvajanjem zlatne medalje i ispunio svoj glavni cilj te će mu ovo natjecanje biti malo lakše. Također se nada da će Josip ili Anton Glasnović osigurati još jednu kvotu za našu državute im nakon toga slijedi ekipni dio u kojemu će dati sve od sebe.

Josip Glasnović rekao je da ga raduje što će se EP održati na domaćem teritoriju, na Svjetskom Prvenstvu im je nedostajala jedna meta do brončane medalje te se nada kako će u Osijeku ekipni dio odraditi bolje i osvojiti medalju.

FOTO: GSD Osijek 1784

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)