Najavljeno 15. izdanje Svjetskog kupa u gimnastici

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Hrvatsku reprezentaciju u Osijeku predvodit će aktualni prvak Europe i olimpijski i svjetski viceprvak na preči Tin Srbić, a uz njega će nastupiti i naše olimpijsko srebro na konju s hvataljkama Filip Ude, viceprvak Europe na tlu Aurel Benović, te Marko Sambolec, Marko Jovičić, Tina Zelčić, Sara Šulekić, Tijana Korent i Sofia Mešter – prenosi Grad Osijek.

Kvalifikacije su na rasporedu u četvrtak i petak, 4. i 5., a finala u subotu i nedjelju 6. i 7. travnja.

– I ove godine nas u Osijeku čeka niz olimpijskih, svjetskih i europskih medaljaša, a nastupit će i hrvatska reprezentacija predvođena Tinom Srbićem kojemu će ovo biti i priprema za Olimpijske igre u Parizu. Pozivam sve zaljubljenike u gimnastiku i sport općenito da dođu 6. i 7. travnja na finala i podrže naše, ali i sve druge gimnastičare na ovom gimnastičkom spektaklu – poručio je predsjednik HGS-a Marijo Možnik.

– Ova manifestacija zaslužila je svu podršku svog Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i cijele države, i mislim da je ima i imat će je. Ako smo po nečemu poznati, onda su to sport i turizam, a ova manifestacija objedinjuje te dvije stvari i promovira ovaj bazični sport, važan za mlade, na najbolji mogući način. Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo je važnost ovog natjecanja i podržavat ćemo ga i dalje – rekao je Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma.

– Iz godine u godinu World Cup postaje sve veća i značajnija manifestacija koja je Grad Osijek stavila na kartu uz bok svjetskih metropola koji imaju velika gimnastička natjecanja poput Pariza, Dohe ili Caira. Zajedničkim snagama dokazali smo koliko smo sposobni, a koliko čujem, organizatori imaju plan kandidirati ovaj turnir da od sljedeće godine bude kvalifikacijski za novi olimpijski ciklus i mi ćemo im dati punu podršku. Osječki turnir to je svakako zaslužio – rekla je Jasenka Crnković, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka.

– Osječko-baranjska županija je ove godine Europska regija sporta, a Gimnastički klub Osijek-Žito, njegovi sportaši, treneri, stručnjaci, Sokol centar i na kraju i World Cup svakako su pridonijeli što nosimo tu titulu. U svim našim panelima i konferencijama ili pozivamo organizatore DOBRO World cupa ili dajemo njih kao primjer kako se dobro organizira jedna sportska manifestacija, pogotovo u nizu popratnih događaja koja nude uz onaj vrhunski sportski program – pohvalila je Tatjana Turalija, pročelnica Odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije.

Što sve donosi osječki World Cup u svom 15. izdanju otkrio je direktor Vladimir Mađarević.

– I ove godine u Gradskom vrtu gledat ćemo neka od najvećih imena svjetske gimnastike. Kvaliteta neće izostati ni ovaj put. Uz sportski dio World Cup ponudit će svojim građanima i gostima i FeelGood Weekend, 5. i 6. travnja, gastro-wine-music festival u Parku kralja Petra Krešimira IV. s kojim je Hrvatska uvela gimnastičku inovaciju javnog izvlačenja startnih brojeva. Tako će svi finalisti doći u jedan od najljepših osječkih parkova i uživati i družiti se s gostima festivala koji svake godine posjeti više od 10.000 ljudi – kazao je Mađarević.

Nakon službenog dijela konferencije premijerno je prikazan emotivni 27-minutni film o 14 godina Svjetskog kupa u Osijeku autora Brune Kovačevića.

Foto:  GD Osijek Žito

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)