Na Pravnom fakultetu u Osijeku otvorena međunarodna znanstvena konferencija socijalnog rada TiSSA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Na Pravnom fakultetu Osijek, danas (28. kolovoza 2023. godine) je otvorena međunarodna znanstvena konferencija socijalnog rada pod nazivom TiSSA koja okuplja akademike i stručnjake iz cijelog svijeta. Zajednički su je organizirali Sveučilište Gent iz Belgije i Pravni fakultet Osijek, a tijekom šest dana trajanja na predavanjima i izlaganjima sudjelovat će više od 120 sudionika iz 28 zemalja svijeta. Otvorenju su uz ostale goste nazočili zamjenik župana Josip Miletić i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković – prenosi Osječko-baranjska županija.

– TiSSA konferencija održava se 19. godinu zaredom, a ove godine su Hrvatska i Osijek, odnosno Pravni fakultet prvi put dobili čast biti domaćini. Koncept ove konferencije je da se održava tijekom šest dana, pri čemu su tri dana predviđena za doktorske studente koji u ta tri dana imaju podršku supervizora, odnosno eminentnih stručnjaka iz područja socijalnog rada, u provedbi njihovih istraživanja, dok su ostala tri dana posvećena plenum konferencijama – objasnila je asistentica s Pravnog fakulteta Osijek, studija Socijalnog rada Gordana Horvat naglasivši kako je ovo jedinstvena prilika za razmjenu novih spoznaja i iskustava s kolegama iz drugih zemalja.

Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je svima koji su sudjelovali u organizaciji konferencije čiji su ciljevi razvoj znanosti socijalnog rada, umrežavanje i povezivanje akademske zajednice na međunarodnoj razini.

– Uvjeren sam da će ovogodišnja konferencija uroditi brojnim znanstvenim člancima i radovima te da će se na ovaj način dodatno osnažiti naše Sveučilište, ali i djelovanje stručnjaka iz područja socijalnog rada. Osječko-baranjska županija prepoznaje specifičnosti te društvene grane te kontinuirano radi na poboljšanju socijalnih usluga, a to će činiti i u budućnosti – kazao je Miletić.

Zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković izrazila je veliko zadovoljstvo što se ovakva međunarodna konferencija odvija upravo u Osijeku.

– U ovih nekoliko dana posjetit će nas akademici i sveučilišni profesori iz 28 zemalja svijeta. Što se tiče studija Socijalnog rada na Pravnom fakultetu, Grad Osijek je tu potpora od samog početka s obzirom da smo potpisali sporazum o suradnji, pri čemu je Upravni odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo platforma za praktični rad studentima socijalnog rada tijekom jednog semestra – istaknula je Crnković. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)