Na Dan vatrogastva gradonačelnik Radić najavio energetsku obnovu zgrade osječke JVP vrijednu 730 tisuća eura

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U povodu Dana vatrogastva i blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, osječki gradonačelnik Ivan Radić posjetio je Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Osijeka te im čestitao njihov dan i zahvalio na radu. Tom prigodom istaknuo je i izvrsnu suradnju Grada i osječkih vatrogasaca – prenosi Grad Osijek.

– Zahvaljujući njihovoj budnosti građani Osijeka mogu mirno spavati jer sve intervencije uspješno privode kraju. Grad Osijek ove je godine za Javnu vatrogasnu postrojbu osigurao 1,5 milijuna eura, što je čak milijun eura odnosno 255 posto više nego 2021., kada sam preuzeo dužnost gradonačelnika – rekao je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako je Grad za osječke vatrogasce kupio četiri nova vozila, a nabavljena je i vatrogasna te računalna oprema u vrijednosti oko 200.000 eura. Dodatnih 40.000 eura osigurano je na zahtjev postrojbe nakon požara u Dravi International te 155.000 eura za plaće 10 novih djelatnika.

– Posebno mi je drago najaviti i kako će zgrada JVP-a u energetsku obnovu. Ukupna vrijednost ove investicije je 730.000 eura, od čega je 560.000 eura bespovratnih sredstava iz fondova EU. Zahvaljujem našim vatrogascima na budnosti 24 sata, siguran sam da će suradnja i dalje biti jednako dobra kao do sada, u nadi da će biti što manje intervencija – poručio je gradonačelnik.

Zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe Goran Ivković zahvalio je na suradnji i povećanim ulaganjima u opremu, posebno ističući važnost pomlađivanja postrojbe. Prema njegovim riječima, postrojba trenutačno raspolaže s 95 vatrogasaca od kojih je 89 profesionalaca.

– U razdoblju od 2021. pomladili smo postrojbu za 30 posto i to je ključno, imamo mladost i iskustvo. Zahvaljujem Gradu Osijeku koji je vatrogascima osigurao zadovoljavajuće plaće, dodatke na posebne uvjete rada, božićnice, regres, uskrsnice, pomoć za novorođenu djecu i druge dodatke. Dobru suradnju imamo sa svim gradskim tvrtkama, tako da i Stožer civilne zaštite grada Osijeka izrazito dobro funkcionira. Imamo zaista veliku podršku svih, prije svega Grada i gradonačelnika – kazao je Ivković naglasivši kako nemaju problema s financiranjem plaća i ostalih materijalnih prava, za razliku od pojedinih drugih postrojbi u Hrvatskoj.

Izvijestio je i kako postrojba godišnje obavlja oko 556 intervencija, a u odnosu na prošlu godinu, koja je bila izrazito teška za osječke vatrogasce, ove je godine 30 posto manje intervencija.

Obilježavanje Dana vatrogastva i blagdana svetog Florijana nastavit će se u 18 sati polaganjem vijenaca kod Kapelice mira, na lijevoj obali Drave, uz molitvu za sve poginule vatrogasce, branitelje i druge stradalnike Domovinskog rata. U subotu od 17 do 20 sati na Trgu Ante Starčevića moći će se pogledati izložba vatrogasnih vozila i opreme.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)