Mia Wild ponovno pobjednica na Europskom olimpijskom festivalu mladih!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Mia Wild ponovno je pobjednica na Europskom olimpijskom festivalu mladih! Sprinterica Slavonije Žito i hrvatska reprezentativka u Mariboru je osvojila zlatnu medalju na 100 metara s preponama, podijelivši prvo mjesto s Francuskinjom Laurom Montauban. Obje su istrčale vrijeme 13,22 baš kao i trećeplasirana Poljakinja Zuzanna Zajac! Odlučivale su doslovno tisućinke sekunde i foto-finiš, a o konačnom poretku vijećalo se čak četiri sata, što dovoljno govori kakva je dramatika bila. Snimka se pregledavala „mali milijun“ puta, da bi se potom donijela konačna odluka.

Nikada ranije se nije dogodilo u atletskom natjecanju na EYOF-u netko obrani najsjajnije odličje u nekoj disciplini. Uspjelo je to našoj Miji koja je prošle godine slavila i u slovačkoj Banskoj Bistrici. Podrazumijeva se da je ponovno postavila i državni rekord u konkurenciji mlađih juniorki, uz podsjećanje da je to učinila i dan ranije u kvalifikacijama s rezultatom 13,37. Osim toga, to je i najbolji doseg jedne mlade atletičarke na 100 prepone u okviru Europskog olimpijskog festivala uopće, što također treba posebno naglasiti. Možemo, dakle, zaključiti da je trener Saša Šešum sjajno tempirao formu svoje učenice koja naprosto blista tijekom cijele sezone.

Dosta sam bila nervozna uoči finala iako sam znala da sam spremna i da se mogu opet boriti za zlato. Konkurencija je bila jako dobra, djevojke su ovdje stigle s odličnim rezultatima, tako da je bilo za očekivati baš veliko finale. Znala sam koliko vrijedim i naravno da mi je drago da sam ispunila i trenerova i svoja očekivanja, komentirala je Mia.

Što se tiče infarktne završnice, s tri najbrže djevojke koje su imale potpuno isto vrijeme, naša reprezentativka priznaje da takvu dramatiku još nije doživjela na stazi…

Video utrke

Na ciljnoj sam ravni pala, no dobro je sve završilo bez obzira na brojne ogrebotine i lakšu bol u leđima. Nikada ranije nisam vidjela nešto slično u trkačkim disciplinama, a bila sam po svršetku utrke uvjerena da sam prva. No, semafor je ipak pokazivao drugačije, da sam druga iza Francuskinje. Potom se čak četiri sata provjeravalo i vijećalo oko konačnog poretka jer se ipak radilo o medaljama i to onoj najsjajnijoj. Odlučeno je da smo Montauban i ja na kraju podijelile prvo mjesto dok je Zajac, koja je u Sloveniju došla s najboljim rezultatom, završila s broncom.

Prije godinu dana Wild je bila najbolja na EYOF-u u Banskoj Bistrici, a sada je ostala na tronu, što dovoljno govori o njezinoj vrijednosti i potencijalu

Ovdje je sigurno bilo teže i zahtjevnije. Tamo nisam baš najbolje odradila kvalifikacije i nisam u finalu bila među favoritkinjama, dok je u Mariboru bilo drugačije. Imala sam najbolje vrijeme u kvalifikacijama i znalo se da jurišam na zlato. Nisam mogla pretpostaviti da će biti ovako napeto, ali je zato sve ispalo još i slađe. Prezadovoljni smo i trener i ja. Sada ću malo uživati u ovom uspjehu, a onda se pripremati za predstojeće Europsko prvenstvo do 20 godine koje će se u kolovozu održati u Jeruzalemu.

Mia je trčala i u hrvatskoj štafeti 100-200-300-400 metara zajedno s Janom Koščak, Vitom Penezić i Klarom Kapac. S novim državnim rekordom 2:11,53 plasirale su se u finale i zauzele osmo mjesto čime su također potpuno zadovoljne.

Rezultati

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)