Mia Wild iz AK Slavonija-Žito prvakinja Hrvatske i najbrža u Europi!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U sjajnoj je formi najbolja atletičarka Slavonije Žito, preponašica Mia Wild. Ova 17-godišnjakinja je na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke i juniore, održanom u Karlovcu, istrčala rezultat 13,58 na 100 metara prepone. Ne samo da je postala prvakinjom države nego je ostvarila najbolje vrijeme sezone i najbolji rezultat u Europi u ovome uzrastu, dok je u cijelome svijetu trenutno deseta! Dakle, Crveno-plavi u svojim redovima imaju takav potencijal da su njeni rezultati respektabilni i na svjetskoj sceni.  

Potvrda je to i vrhunskog rada s trenerom Sašom Šešumom jer ovaj tandem nam u posljednje vrijeme redovito „isporučuje“ jako lijepe vijesti i zajednički najavljuju još i veće domete. Vrijedno je istaknuti i drugo mjesto Mije na 100 metara, pri čemu je ostvarila vrijeme 11,97 i tako prvi puta trčala ovu dionicu za manje od 12 sekundi. Viceprvakinja Hrvatske postala je i na dvostruko dužoj dionici s rezultatom 24,65 i tako zaokružila svoj fantastičan vikend.  

„Zaista mogu biti prezadovoljna. Bitno mi je bilo prvog dana ispuniti svoje ciljeve i u tomu sam u potpunosti uspjela. Tada sam trčala na 100 prepone i sprint na 100 metara, a imala sam osim toga još tri discipline. U srpnju me čeka Europsko juniorsko u Jeruzalemu, odmah zatim i Europski olimpijski festival mladih u Mariboru na kojem ću braniti zlato iz Slovačke. Odlično je tempirana forma, baš sve mi odgovara, može biti samo još bolje“, poručila je Mia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)