Marin Županović međunarodnu sezonu zatvorio zlatom

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Drugi je (ujedno posljednji) dan Czech opena, jakog međunarodnog paraatletskog natjecanja na kojemu, među sportašima iz čak devet država, naš Atletski klub „Slavonija-Žito“ imao svog predstavnika.
Nakon što je lipanjsko izdanje (u Ostravi) našem Marinu Županoviću donijelo četvrto mjesto i ostavilo ga na korak do postolja, ovaj je put u njemu proradio inat – onaj pozitivni, sportski inat: grad Olomouc pamtit će ga, ni manje ni više, no po međunarodnoj pobjedi u njegovoj najjačoj disciplini – bacanju koplja (F54).

Pročešljamo li ovu sezonu, zapravo ćemo vidjeti da ovaj uspjeh nije slučajnost, nego logičan slijed: uz titulu aktualnog državnog prvaka, Županović je čak dva puta postavljao novi hrvatski rekord.
Uz brojne nacionalne i međunarodne uspjehe u bacanju koplja (prisjetimo se samo srebra s WPA Grand Prixa iz Jesola te zlata s Otvorenog prvenstva Srbije), ovaj se svestrani paraatletičar odlično snalazi i u ostalim bacačkim disciplinama (pa je tako u Jesolu disk bacio sve do bronce, a još jednu brončanu medalju osvojio je u bacanju kugle na nacionalnom prvenstvu u Puli), što nas navodi na sljedeće:
za ovu (za)ključnu zlatnu medalju i hitac dug 22.59m , zaslužan je, uz neupitan talent, i kontinuiran, discipliniran i predan rad bez ijednog propuštenog treninga.
No moramo spomenuti i predanost njegovog „putnog“ tima koji je uvijek uz njega: uz asistenticu Snježanu Županović, već je nebrojeno puta pokazao da zna što rade treneri Zoran Tadić i Krešimir Dumančić koji, slobodno možemo reći, drže komad ove medalje – još zlatne!

Ima li boljeg načina za zatvoriti sezonu međunarodnih natjecanja?
Slijedi kratak odmor pa opet „red, rad i disciplina – u nove pobjede“, navodi trener Dumančić.

A mi im želimo uspješan nastavak suradnje!” – javlja AK Žito Osijek.

Ovim putem i Osječki.hr čestita Marinu Županoviću i njegovom teamu Snježani Županović, Zoranu Tadiću i Krešimiru Dumančiću na velikom međunarodnom uspjehu!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)