Kralj žita u Čepinu gradi novu elitnu bolnicu, šef će biti kirurg koji je liječio Račana i Josipovića

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ugledni kirurg koji je liječio pokojnog premijera Ivicu Račana i bivšeg predsjednika Ivu Josipovića dao je otkaz u Münchenu i uskoro će postati šef privatne bolnice na 6500 kvadrata. Otvara se krajem godine, a uz prof. Milomira Ninkovića tamo će raditi još neki liječnici svjetskog glasa, piše u nedjelju Jutarnji list.

Izgradnja privatne bolnice u Čepinu, koja bi svoja vrata pacijentima trebala otvoriti krajem ove ili početkom sljedeće godine i u kojoj će u sljedećih godinu dana posao naći oko stotinu medicinskih radnika, jedan je od najvažnijih zdravstvenih projekata moderne Hrvatske, koji potpisuju jedan ugledni liječnik svjetskog glasa i jedan od najuspješnijih i najbogatijih hrvatskih gospodarstvenika, piše list.

Vrijednost 25 milijuna eura

Na njemu su se, naime, udružili prof. dr. sc. Milomir Ninković, glasoviti svjetski stručnjak u području plastične i rekonstruktivne kirurgije, i Marko Pipunić, vlasnik Žito grupe, najveće poljoprivredne i prehrambene grupacije u Hrvatskoj.

Riječ je o privatnoj bolnici vrijednoj 25 milijuna eura, koja će se prostirati na 6500 kvadrata i koja će pružati vrhunske usluge i liječenje na području plastične i rekonstruktivne kirurgije, urologije, dentalne medicine, oftalmologije i interne medicine.

Uz dvije velike i jednu malu operacijsku salu, sobe za postoperativnu skrb, stacionar i šest apartmana, u ovoj će bolnici biti i svi drugi sadržaji kakvi se mogu naći u najmodernijim i najboljim svjetskim klinikama. I ne samo to, u njoj će uz prof. Ninkovića raditi još neki liječnici svjetskog glasa, piše Jutarnji.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)