Jubilarni 20. Osječki Ferivi polumaraton okupio rekordan broj trkača

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Osječki Ferivi polumaraton, najveća i naposjećenija utrka na području Slavonije i Baranje, održava se u subotu po 20. uzastopni put. Nastupa rekordan broj sudionika, njih oko 1500, koji su došli iz raznih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja – prenosi Grad Osijek.

Uz glavnu utrku od 21 kilometra, sudionici trče i utrku građana pod nazivom „Je l’ trčiš, lega?“ na 5 kilometara te štafetu 3×7 kilometara. Za najmlađe su pak organizirane Ledo dječje utrke, te Dadatlon utrka za očeve i djecu. Ujedno je to i pojedinačno i ekipno državno prvenstvo, što je zajamčilo dolazak najboljih hrvatskih dugoprugaša.

Uoči početka glavne utrke sudionike su pozdravili osječki gradonačelnik Ivan Radić i obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

– Drago mi je što je jubilarni 20. maraton okupio velik broj gostiju u našem gradu, ali i naših sugrađanki i sugrađana. Našim gostima poželio bih što ljepši i ugodniji boravak u Osijeku. Ove godine trasa je izmijenjena jer radimo na modernizaciji tramvajske infrastrukture, tako da će gosti moći vidjeti i neke druge dijelove grada. Drago je vidjeti i velik broj djece, što znači da rekordna izdvajanja za sport i sportsku infrastrukturu imaju smisla. Nastavit ćemo i dalje podržavati manifestacije kao što je Osječki Ferivi polumaraton. Svima želim što bolji rezultat – rekao je gradonačelnik Radić, koji je označio početak glavne utrke, a potom se i sam pridružio utrci građana.

Obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić svima je poželio dobrodošlicu u Osijek i Osječko-baranjsku županiju poručivši da je i Osječki Ferivi polumaraton jedan od razloga što Županija ove godine nosi titulu Europske regije sporta. Svima je poželio dobre rezultate i odličnu zabavu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)