Izložbom fotografija u Đakovu obilježena 20. obljetnica pohoda pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Spomen-muzeju biskupa Strossmayera u Đakovu u utorak, 6. lipnja 2023. godine otvorena je izložba povodom 20. obljetnice pohoda pape, danas svetog Ivana Pavla II. Đakovu, 7. lipnja 2003. godine. Đakovo i Osijek pohodio je u okviru svog 100. apostolskog putovanja i trećeg apostolskog pohoda Hrvatskoj, od 5. do 9. lipnja 2003. godine, kada je pohodio i Rijeku, Zadar te Dubrovnik. Otvorenju izložbe su uz mnoge goste nazočili gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić te zamjenik župana Josip Miletić – prenosi Osječko-baranjska županija.

– Nakon svečane mise u Osijeku papa je tog 7. lipnja 2003. godine, poslijepodne proveo u Đakovu, u samom centru grada. Ljudi su bili presretni što je treći puta došao u Hrvatsku, u Slavoniju, a upravo ova izložba vraća nas u te dane ponosa i slave kada su nam srca bila prepuna radosti – istaknuo je gradonačelnik Mandarić.

Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je kako je papa Ivan Pavao II. bio veliki prijatelj Hrvatske koji je dao nemjerljiv doprinos hrvatskoj borbi za samostalnost.

– Bio je tu kada je bilo potrebno i u najtežim trenutcima za Hrvatsku, tijekom Domovinskog rata, pružao je podršku nastojanjima našeg naroda da izbori slobodu i neovisnost. Zahvaljujući ovoj izložbi ponovno se prisjećamo prijateljstva, ljubavi i radosti koju je papa tih dana donio u Hrvatsku – rekao je Miletić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)