Hrvatski sabor prihvatio amandman gradonačelnika Radića, stiže 600 tisuća eura za borbu protiv komaraca

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Hrvatski sabor prihvatio je jučer amandman na državni proračun osječkoga gradonačelnika i saborskoga zastupnika Ivana Radića kojim će se Osijeku za borbu protiv komaraca iduće godine osigurati 600 tisuća eura – prenosi Grad Osijek.

Podsjetimo, i proljetos je Sabor prihvatio jedini amandman Grada Osijeka na rebalans ovogodišnjeg proračuna kojim je također osigurano 600 tisuća eura za borbu protiv komaraca.
Spomenutim državnim sredstvima, vlastitim proračunskim sredstvima, kao sredstvima iz proračuna OBŽ za tretiranje komaraca u 2023. utrošeno je 1.474.224,94 EUR.

Važno je naglasiti da je 2023. bila izazovna zbog klimatskih promjena i 4 vodena vala Drave i Dunava. Tako su izvršene čak 183 preporuke Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo za provedbu tretmana suzbijanja komaraca, koje su imale izrazito visoku učinkovitost.

Radi smanjenja, zaustavljanja rasta i razmnožavanja ili potpunog uklanjanja prisustva komaraca kao uzročnika ili prijenosnika zaraznih bolesti Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i susjedne općine Erdut, Bilje, Darda i Petrijevci pokazali su interes i potrebu za suradnjom u programu kontrole komaraca. Koordinirana i sinergijska suradnja susjednih jedinica lokalne samouprave doprinijela je smanjenju broja komaraca.
Grad Osijek ozbiljno pristupa problemu komaraca. Tako su Proračunu Grada Osijeka za 2024. godinu planirana sredstva u iznosu od 1.601.000,00 EUR. Nastavit će se i dalje suradnja s Osječko-baranjskom županijom i susjednim općinama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)