Hrvatska je svjetski prvak!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Foto: Hrvatski vaterpolski savez

Foto: Hrvatski vaterpolski savez


Treći put u povijesti je hrvatska vaterpolska reprezentacija postala svjetski prvak! Nakon Melbournea 2007. godine i Budimpešte 2017. godine kad su ‘pali’ Mađari, ovaj su put ‘barakude‘ nakon drame peteraca s 15-13 pobijedile Italiju!

Hrvatska je odlično krenula u utakmicu, ali Talijani su preokrenuli do kraja četvrtine. ‘Barakude’ su izjednačile do poluvremena, a Marko Bijač je u trećoj četvrtini omogućio Hrvatskoj da u zadnju etapu uđu s golom prednosti. A tamo je pet sekundi prije kraja utakmice Rino Burić zabio za izjednačenje i donio dramu peteraca – prenosi 24sata.

Iako je Fatović promašio i Talijani poveli, ubrzo su pogodili prečku pa je sve bilo u egalu. A onda je opet ključan bio Anić koji je obranio u četvrtoj seriji, a nakon toga je za naslov prvaka svijeta zabio Žuvela. Krenula je fešta, a svi su nakon toga završili u bazenu.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Konstantin Harkov s četiri gola, Jerko MarinićKragić je dodao tri, Rino Burić dva, a Josip Vrlić i Matias Biljaka po jedan, dok je za Italiju Andrea Fondelli zabio pet golova, a po dva su dodali Francesco Di Fulvio i Nicholas Presciutti te po jedan Luca Marziali i Francesco Condemi.

Foto: Hrvatski vaterpolo savez
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)