HEROJI OSIJEKA: Izvođaču četničkih huškačkih pjesama nije mjesto u Nepokorenom gradu Osijeku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


“Moderno društvo i moderna nacija u cjelini ne možemo biti jer ne dižemo glavu kad ju trebamo dići, ne dižemo glas kada ga treba podignuti, poslušni smo, gotovo savršeno izmanipulirana masa kojom je moguće vladati bez ikakvih problema i u kojoj su onda moguće ovakve afere kakve se događaju neprestano.

Ne odobravamo moralnu i kulturološku krizu u Hrvatskoj i agresiju velikosrpske kvazi kulture

Sveopću degradaciju društva i kulture ne možemo promatrati samo kao anomaliju nekoliko pozicioniranih pojedinaca zato jer je sve što se događa zapravo odraz pokvarenosti društva i nametanja uvozne kvazi kulture, što poprima intenzivne i široke razmjere zbog izostanka reakcije javnosti ali i odgovornih. Rat je jednako prisutan sada, kao što je bio prisutan 90-tih kada su se ovdje vodile borbe, jer je očito kako se iste teme imputiraju zbog širenja i produbljivale daljnje podjele.

Hrvatski branitelji dragovoljci zgroženi su najavom koncerta Miroslava Ilića jer svojim nastupima raspiruje i širi međunacionalnu mržnju i podjele. Europski Osijek ne može i ne smije prihvatiti festival koji na javnom prostoru otvara nastup pjevača koji otvoreno i nedvosmisleno pjeva huškačku velikosrpsku pjesmu “Morem plovi jedna mala barka” u kojoj se veliča četnički vojvoda Draža Mihailović, srpski bajuneti i brojni drugi četnički simboli.
Više na poveznici: https://youtu.be/o7B-7Jhe4g8

Stoga pozivamo Osječku Gradsku upravu da povuče odobrenje korištenja javne gradske površine parkinga na lijevoj obale Drave kod Katakombi na dan 23. kolovoza 2023. (srijeda) za najavljeni koncert kontraverznog pjevača Miroslava Ilića na manifestaciji “Dani prvog hrvatskog piva 2023.”. Napominjemo također da je zbog četničkih pjesama otkazan koncert navedenog M. Ilića u dvorani “Skenederija” u Sarajevu 18. veljače 2017. temeljem gotovo identičnih razloga formalno-pravne prirode, jer se radi o povredama odredbi ugovora, a u slučaju Grada Osijeka o zakupu javne površine.
Više o otkazivanju koncerta u Sarajevu na poveznici: https://bljesak.info/lifestyle/flash/koncert-miroslava-ilica-u-
sarajevu-otkazan-zbog-cetnickih-pjesama/185109


Kao udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca, invalida, stradalnika, domoljuba i njihovih obitelji izražavamo zabrinutost i negodovanje te smatramo da hrvatski branitelji i istinski domoljubi nepokorenog grada nisu zaslužili, da ih se vrijeđa na takav način. Što se tek može očekivati iduće godine?

Vrijeme je tvarnog pokazivanja vrijednosnog, moralnog i civilizacijskog stajališta te promoviranja europskih vrijednosti prije svega ljudskog dostojanstva, solidarnosti, mira i uzajamnog poštovanja između naroda uz podržavanje i promicanje vrijednosti i interesa hrvatskog naroda i države.”

Priopćenje potpisuje Predsjedništvo udruge HEROJI OSIJEKA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)