Gradu Osijeku i osječkom GPP-u uručeni ugovori o dodijeli gotovo 380 tisuća eura

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije danas je u Otoku održalo svečano uručivanje ugovora iz Javnog poziva za Sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini, Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava – Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije, te Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema – prenosi Grad Osijek.

Ugovori su uručeni uoči sjednice Vladinog Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, a svečanosti je nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Tako je osječkom javnom prijevozu za projekt „Nabava novih autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o.“ uručen ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava u vrijednosti od oko 300 tisuća eura.

Gradu Osijeku, pak , dodijeljena su bespovratna sredstva za sufinanciranje i provedbu tri EU projekta : „OSIgurajmo im JEdnaKost 6“, „GREENERGY 2.0“ te „SMARTRIVER“.

Sredstva Programa su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU-a za programsko razdoblje 2014.-2020. i projekata financiranih u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, te Financijskih mehanizama EGP-a i Kraljevine Norveške u razdoblju 2014.-2021., ako nemaju odobreno završeno izvješće o EU projektu do dana objave ovog Javnog poziva.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)