Gradu Osijeku 885 tisuća eura za provedbu ITU mehanizma na području Urbane aglomeracije Osijek

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU osječkom je gradonačelniku Ivanu Radiću ministar Šime Erlić uručio Sporazum o korištenju bespovratnih 885 tisuća eura tehničke pomoći za provedbu ITU programa 2021. – 2027.

Podsjećamo, da je Urbanoj aglomeraciji Osijek za financijsko razdoblje 2021.- 2027. dodijeljeno 55 milijuna eura – prenosi Grad Osijek.

„To je čak 15 milijuna eura više u odnosu na proteklo financijsko razdoblje. S tim da osječku aglomeraciju sada čini 10 jedinica lokalne samouprave, a u prošlom razdoblju ju je činilo 19. Dakle, sada je 9 jedinica manje i 15 milijuna eura više zbog čega smo izuzetno zadovoljni.“- istaknuo je gradonačelnik Ivan Radić te dodao da su osječki projekti spremni te da čekaju javne pozive.

Kroz ITU mehanizam planira se između ostaloga urediti kompleks Gradski vrt s izgradnjom perivoja, uređenje najužeg središta grada te središta gradske četvrti Retfala, obnova zgrade i revitalizacija parka Zrinjevac, rekonstrukcija glavne osječke Tržnice, izgradnja biciklističkih staza u Tenji, Josipovcu i Donjem gradu te izgradnja sportsko rekreacijske infrastrukture oko bajera na području grada. Planira se i rekonstrukcija i obnova Hrvatskog narodnog kazališta, zatim nabavka električnih autobusa za prijevoz djece te revitalizacija dijela prostora bivše tvornice OLT.

Dodajmo i da je Grad Osijek, prema podacima Ministarstva financija hrvatski rekorder po povučenim sredstvima iz europskih fondova. U ovom trenutku, na području Grada Osijeka u javnom sektoru u tijeku su čak 84 projekta teška 350 milijuna eura, od čega je polovica europski novac.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)