Gradonačelnik Radić: Praznik rada u Osijeku dočekan s nikad boljim gospodarskim pokazateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Obilježavanje Međunarodnog praznika rada Grad Osijek tradicionalno je organizirao na lijevoj obali Drave kod katakombi, gdje je građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića. Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha – prenosi Grad Osijek.

I ove je godine gradonačelnik Osijeka Ivan Radić zajedno s pročelnicima gradskih odjela i direktorima gradskih tvrtki sudjelovao u podjeli graha i gužvara. Tom je prigodom istaknuo kako su gospodarski pokazatelji bolji nego ikada do sada.

– Grad Osijek dočekao je praznik rada s nikad boljim gospodarskim pokazateljima. Bilježimo rekordno visoku zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost. U ovom trenutku na području grada zaposlene su 52 344 osobe, što je čak 2835 osoba više nego 2021. godine, kada sam preuzeo odgovornost za vođenje grada Osijeka. Također, nezaposlenost je pala za 28 posto – rekao je osječki gradonačelnik Radić.

Dodao je kako je zabilježen i porast gospodarskih subjekata pa je u gradu trenutačno 516 obrta više nego 2021.

– Optimistični smo. Proširujemo i gospodarsku zonu u Nemetinu u vrijednosti 12, 9 milijuna, jer ćemo dovesti još investitora. Imat ćemo još dobrih gospodarskih pokazatelja i vijesti iz grada Osijeka. Čestitao bih Praznik rada svim radnicima i radnicama, svim dežurnim službama i onima koji danas rade  – kazao je gradonačelnik.

Praznički ugođaj upotpunio je Slavonia Band, a za prigodni program iz proračuna je izdvojeno 15 000 eura.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)