Gradonačelnik Radić obišao ŠC Olimpiju gdje je izgrađena nova tribina vrijedna 70 tisuća eura

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


– Srušena je stara tribina i napravljena kompletno nova. Podsjećam da smo prošle godine na kompleksu Olimpije napravili prvo temeljito ulaganje nakon 80-ih godina gdje smo obnovili rukometno igralište, svlačionice i sve popratne sadržaje. I tamo smo napravili i tribinu i stolice, tako da je prošlogodišnji turnir Tri kornera penal bio najposjećeniji u zadnjih desetak godina. Kroz dvije godine u sportsku infrastrukturu Olimpije uloženo je više od 120.000 eura – kazao je osječki gradonačelnik Radić.

Gradonačelnik je dodao da Grad kontinuirano ulaže u sportsku infrastrukturu rekavši kako je i na Vijencu Murse u Donjem gradu obnovljeno igralište te su upravo postavljene sprave za vježbanje. Obnovljeno je i igralište na Sjenjaku, a u tijeku je obnova igrališta u Tenji. Podsjetio je i na nedavno obnovljenu atletsku stazu, košarkaški i odbojkaški teren te prvi javni teren s umjetnom travom na Srednjoškolskom igralištu u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom – prenosi Grad Osijek.

– U dvije godine samo u Srednjoškolsko igralište uložili smo 182.000 eura. Svakako idemo i u rekonstrukciju sportskog kompleksa Grafičar u Retfali i Radnik u Josipovcu. Završavamo svlačionice NK Slavonca u Tenji ovih dana, uskoro ćemo krenuti i sa zamjenom poda i postavljanjem novog semafora u Gradskom vrtu. Krećemo i s drugom fazom radova na Copacabani, prva faza je gotova, tako da će Kopika biti kompletno obnovljena – najavio je gradonačelnik.

Poručio je da Grad Osijek izdvaja rekordna sredstva za sport, a riječ je o šest milijuna eura, što je 600.000 eura više nego 2021. godine, kada je preuzeo odgovornost za vođenjem Osijeka.

– Nastavit ćemo i dalje ulagati u sport. Namjera nam je obnoviti kvartovska i školska igrališta te ćemo krenuti redom po cijelom gradu – dodao je gradonačelnik.

Mario Iličić, predsjednik Nogometnog kluba Olimpija izrazio je zadovoljstvo novom tribinom, koja će poboljšati uvjete za oko 200 registriranih igrača.

– Zahvaljujem Gradu Osijeku i gradonačelniku te ljudima iz Donjega grada što su nas podržali i shvatili da je tribina predstavljala opasnost za djecu i roditelje. S druge strane, predstavlja i vizualni identitet našega kluba, tako da će nam svima ovdje biti puno ljepše. U suradnji s Gradom, Županijom i Športskim objektima u narednom razdoblju ćemo pristupiti izgradnji bunara za navodnjavanje terena, a pripremamo i projekte za rasvjetu – rekao je Ilčić

Robert Seligman, direktor Športskih objekata, rekao je da je kapacitet nove tribine 700 mjesta te zahvalio gradonačelniku na sustavnom povećanju sredstava za osječki sport.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)