Gradonačelnik Radić obišao radove koncertne dvorane vrijedne 1,7 milijuna eura

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Radovi na dovršetku i opremanju prve koncertne dvorane u povijesti Osijeka, vrijedni 1,7 milijuna eura, u punome su jeku, a završetak se očekuje u drugoj polovici iduće godine – prenosi Grad Osijek.

Izrazivši zadovoljstvo napretkom radova gradonačelnik Ivan Radić poručio je u četvrtak prilikom obilaska radova kako će nova koncertna dvorana pozicionirati Osijek na hrvatsku i europsku kulturnu kartu. Naime, za osječku koncertnu dvoranu Ministarstvo kulture i medije osiguralo je oko 930 000 eura, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU 770 000 eura.

-Tako da će koncertna dvorana površine oko 1000 četvornih metara s oko 400 sjedećih mjesta građane grada Osijeka koštati 0 euro centa. S tim smo izuzetno zadovoljni, a i ponosni – rekao je gradonačelnik Radić dodavši kako će Grad u idućoj godini za kulturu izdvojiti 5,1 milijun eura, što je povećanje u odnosu na 2023. godinu za čak 620 000 eura.

– Planiramo i temeljitu obnovu i rekonstrukciju Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, energetsku obnovu Dječjeg kazališta, planiramo i zgradu i dvorište u Ulici Josipa Boesendorfera u Tvrđi staviti u funkciju kulture, tako da će biti uistinu puno kulturnih sadržaja – najavio je gradonačelnik.

Podsjetio je i na Osječko ljeto kulture koje je ove godine, s preko 80 različitih programa, trajalo dva mjeseca i za čiju će se organizaciju, najavio je, iduće godine također podizati sredstva.
Gradonačelnik je istaknuo i kako je Grad Osijek osigurao 200 000 eura za klavir u koncertnoj dvorani KC-a.

Ravnatelj osječkog Kulturnog centra Ivan Kristijan Majić ocijenio je kako će dvorana biti ogroman iskorak za čitavu ovu regiju.

– Na nacionalnom planu, malo je ovakvih prostora koji su u ovoj mjeri specijalizirani za umjetnost visoke razine. To je ogroman i važan korak koji će povezati niz drugih kulturnih dionika u Osijeku i u regiji.

Dalibor Mihaljević, direktor tvrtke Zuber i voditelj projekta, izvijestio je kako se radovi odvijaju u dvije faze – uređenje gledališta te uređenje pozornice, a u tijeku je izrada čeličnog nadstroplja iznad pozornice, nakon čega slijedi ugradnja scenske tehnike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)