Gradonačelnik Radić obišao obnovljeno malonogometno i rukometno igralište u Tenji

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U osječkom prigradskom naselju Tenja završili su radovi na obnovi i uređenju rukometnog odnosno malonogometnog igrališta te na rekonstrukciji tribine. Obnovljeno igralište u utorak je obišao gradonačelnik Ivan Radić te poručio kako Grad Osijek ulaže rekordna sredstva u Tenju, ali i u sportska igrališta diljem grada – prenosi Grad Osijek.

– Sve je u potpunosti obnovljeno i spremno za današnji početak malonogometnog turnira. Vrijednost radova je 48.000 eura, a izvela ih je naša gradska tvrtka Športski objekti. Postavljen je novi asfalt, rekonstruirane su tribine, postavljeni su novi reflektori, novi golovi, obojane su sve ograde, kao i kućica za rezervne igrače. Osim toga, obnovljeno je i uređeno i dječje igralište sa spravama za vježbanje, kao i prilazna staza, a te je radove, vrijedne 20.000 eura, izvela gradska tvrtka Unikom – izvijestio je gradonačelnik Radić.

Gradonačelnik je podsjetio kako su od javnih sportskih igrališta dosad, između ostalih, obnovljeni i ŠC Olimpija, igrališta na Vijencu Murse u Donjem gradu i na Sjenjaku, te atletska staza i košarkaško igralište na Srednjoškolskom igralištu, gdje je u suradnji s Hrvatskim nogometnom savezom postavljen i prvi javni teren s umjetnom travom. Istaknuo je i kako je u tijeku postavljanje novih reflektora na Mačkamami u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, a u planu je i jedno dječje igralište kod Dvorane Jug II i u naselju Stanka Vraza.

– U Tenje ulažemo nikad veća sredstva, u proračunu je osigurano 15 posto više nego prošle godine, a preko 53 posto u odnosu na 2021. godinu kada sam postao gradonačelnik Osijeka. Siguran sam da stanovnici Tenje to i vide. Obnovili smo mnogobrojne ulice, od Ulice Vladka Mačeka, Osječke, Henglove, Anine i mnogih drugih. Prošle godine smo završili izgradnju višestambene zgrade u Tenji gdje je uselilo više od 60 obitelji – dodao je gradonačelnik Radić.

Od projekata u tijeku i onih u planu na području Mjesnog odbora Tenja izdvojio je izgradnju dječjeg vrtića vrijednog 1,8 milijuna eura, koji će uskoro otvoriti svoja vrata tenjskim vrtićarcima. Taj je projekt sufinanciran sredstvima iz NPOO-a u iznosu od milijun eura. U tijeku je i izrada glavnog projekta za izgradnju sportsko-rekreacijskog centra Adica Tenja vrijednog 1,7 milijuna eura. U realizaciju će uskoro i nastavak izgradnje biciklističke staze kroz cijelo naselje, dok će tenjska osnovna škola u proširenje radi prelaska na cjelodnevnu nastavu.

Robert Seligman, direktor gradske tvrtke Športski objekti, rekao je kako ta tvrtka upravlja sa 17 javnih terena i svake godine ulaže u njihovu obnovu i izgradnju.

– Ovo igralište je za nas jako važno, jer je ono centralno igralište u Tenji, gdje se okuplja velik broj djece i gdje imamo jedan od najposjećenijih malonogometnih turnira. Vjerujemo da će kroz ovu investiciju biti još više djece i posjetitelja – kazao je Seligman.

Tenjski gradski vijećnik Josip Mihaljević izrazio je zadovoljstvo obnovljenim igralištem, osobito jer se ono koristi i za sportske i za kulturne manifestacije.

– Osim malonogometnog turnira, imamo i rukometni kamp ljeti, a isto tako i manifestaciju ,,Slavonijo, u jesen si zlatna”, koju je gradonačelnik stavio u popis manifestacija od posebnog značenja za Grad Osijek. Mislim da će mještani Tenje ovaj projekt izuzetno cijeniti. Svi sportski sadržaji kod nas su bili dotrajali, no gradonačelnik je pokazao da vodi brigu o njima, izgradivši i nove svlačionice NK Slavonca čime smo pojačali školu nogometa – kazao je Mihaljević.

Podsjetio je i kako je igralište izgledalo prije obnove.

– Golovi nisu bili u funkciji, nismo imali kućice za rezervne igrače niti pristupnu stazu, tu je bio pohabani asfalt i blato. Prostor između tribine i ograde bio je katastrofalan, sama tribina se u jednom dijelu bila urušila. Ograda na tribini nije postojala pa su ugroženi bili gledatelji, ali i djeca, koje je sve više – rekao je Mihaljević.

Inače, Malonogometni turnir Tenja najposjećeniji je trunir Slavonije i Baranje, a ove se godine održava od 11. do 23. lipnja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)