Gradonačelnik Radić na uskrsnom turniru udruge Aktivni umirovljenici Osijek

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Udruga Aktivni umirovljenici Osijek i ove godine uoči Uskrsa organizira tradicionalni sportsko-rekreativni turnir za umirovljenike u svom prostoru, u Županijskoj 11. Turnir se uobičajeno održava pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, a na poziv predsjednice Udruge Jelene Dodig sudionike je u četvrtak posjetio gradonačelnik Ivan Radić – prenosi Grad Osijek.

– Grad Osijek uistinu brine o svojim sugrađanima treće životne dobi, koji su dali puno za naš grad. Ove godine smo u proračunu izdvojili rekordna sredstva, 600 tisuća eura, čak preko 45 posto više u odnosu na godinu ranije. Zajedno s Osječko-baranjskom županijom krećemo u izgradnju doma za umirovljenike, što ćemo uskoro i predstaviti, kako bismo riješili problem sa smještajem umirovljenika u gradu. Za tu namjenu  gradskom proračunu izdvojili smo pet milijuna eura – rekao je gradonačelnik.

Istaknuo je i da je 27 tisuća eura izdvojeno s ciljem poticanja druženja umirovljenika u gradskim četvrtima, te podsjetio da je za uskrsnice i božićnice podignut cenzus pa je 10 tisuća umirovljenika na kućne adrese dobilo uskrsnice Grada Osijeka.

– Za one s najnižim mirovinama povećali smo i iznos dodatka za umirovljenike te uveli financiranje toplog obroka. Ove godine planiramo povećati i božićnice, a uskoro ćemo i u rekonstrukciju odmarališta u Omišlju koji će preko ljetnih mjeseci služiti djeci, a preostale mjesece našim umirovljenicima – dodao je gradonačelnik Radić.

Prema riječima predsjednice Udruge, tijekom tri dana okupilo se oko 60 umirovljenika, a njih 30-ak se natjecalo u belotu, pikadu i visećem kuglanju.

– Bučno je i burno, a natjecanja još traju. Uskrsni turnir pod pokroviteljstvom Grada Osijeka tradicija je koje se držimo, jer većina umirovljenika koji ovdje dolaze su sami i želimo blagdansku radost podijeliti jedni s drugima. Pozvali smo i gradonačelnika Radića i zamjenika gradonačelnika Vulina da nam se pridruže, jer zajedno radimo na osmišljavanju programa u ovom dnevnom boravku za umirovljenike, koji nije samo za članove udruge već je otvoren za sve korisnike koje zanimaju naše aktivnosti – kazala je Dodig.

Antun Žuljević, jedan od sudionika turnira, izrazio je zadovoljstvo dnevnim boravcima u kojima se, kako je istakao, organizira pregršt različitih aktivnosti, od kartanja, čitanja novina, turnira i općenito druženja, najčešće uz kavu, čaj i pokoje pecivo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)