Gradonačelnik Radić na Slavonsko-hercegovačkom silu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Slavonska udruga Hercegovaca i ove je godine organizirala ,,Slavonsko-hercegovačko silo”. U dvorani Kristal u Osijeku okupilo se oko 300 gostiju, bio je to susret Hercegovaca iz Hercegovine, onih doseljenih u Slavoniju, Srijem i Baranju, ali i njihovih prijatelja – prenosi Grad Osijek.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Osijeka Ivan Radić koji je poručio kako Udruga svojim radom obogaćuje Slavoniju i Osijek.

– Upravo vaša brojna zajednica u Osijeku jedan je od razloga zbog kojih smo prošle godine u svibnju potpisali sporazum prijateljstva s Gradom Mostarom. Tako je Mostar postao naš 15 grad prijatelj s kojim razvijamo gospodarsku, kulturnu, znanstvenu, ali i europsku prekograničnu suradnju. Zajedno smo prijavili i dobili jedan europski projekt „Poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u gradu Osijeku i gradu Mostaru“, gdje nam je i odobren iznos na radost osječke i mostarske djece – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako se na području grada provode infrastrukturni projekti teški oko 400 milijuna eura, na čijem se valu Osijek gospodarski oporavlja.

– U zadnjih 15 godina bilježimo rekordnu zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost. U Osijek je stigla velika međunarodna korporacija Jabil koja najavljuje najmanje 1500 radnih mjesta. Preokrenuli smo negativne trendove. No tu ne mislimo stati – zaključio je gradonačelnik i zahvalio se okupljenima koji su ugradili dio sebe u ove osječke uspjehe.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)