Gradonačelnik Radić na proslavi Antunova u osječkoj Tvrđi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Osječki gradonačelnik Ivan Radić uz zamjenika gradonačelnika Dragana Vulina i predsjednika Gradskoga vijeća Tihomira Florijančića u utorak je nazočio svetoj misi u povodu blagdana svetog Antuna Padovanskog. Misu je u crkvi Svetog Križa predvodio srijemski biskup msgr. Fabijan Svalina – prenosi Grad Osijek.

– Sveti Ante jedan je od najomiljenijih svetaca u našem gradu. Različiti su načini na koje pokazujemo privrženost svetom Anti. Osobno mi je jedan od najdražih svakako 13. lipnja, kada je Tvrđa puna od ranih jutarnjih sati. Veza između svetog Ante i našeg Osijeka uistinu je velika i jaka, trebamo ju njegovati, a iz njegovog života trebamo učiti i njegove riječi pamtiti – rekao je gradonačelnik Radić.

-Preko Antuna se ljudi približavaju Bogu, a to je, čini mi se, cilj čovjekova života da bude s Bogom, u Bogu i da bude uz Boga što više ostvaren čovjek – rekao je gvardijan samostana sv. Križa Venancije Mihaljević. Gvardijan se na misnom slavlju ujedno zahvalio Gradu Osijeku na uređenju dvorišta i donaciji stolica za potrebe samostana.

I ove se godine na Antunovo u franjevačkoj crkvi u Tvrđi služi dvanaest misnih slavlja, dok je u večernjim satima, uz euharistiju, tradicionalni blagoslov ljiljana i djece. Svemu je prethodila trodnevna duhovna priprava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)